Srbija_balon

Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na Pesmi Evrovizije 2019.

Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Izraelu 2019. godine, i raspisuje javni anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. novembra 2018. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2019“, koje će biti održano u maju 2019. godine u Izraelu, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija RTS-a sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija. Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Izbor kompozicije obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih stvaralaca i publika na takmičenju – muzičkom festivalu (po evrovizijskom principu 50 odsto – 50 odsto). Kompozicija koja bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Srbije na takmičenju za „Pesmu Evrovizije 2019“.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1. novembra 2018. godine na adresu: JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za „Pesmu Evrovizije 2019“.

Izvor
RTS