Beovizija 2019

Tri takmičarske večeri na Beoviziji 2019!

Kako je RTS upravo objavio ove godine imaćemo čak tri takmičarske večeri – dva polufinala i finale. U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika „Beovizije 2019″. Prvo polufinale održaće se 27. februara, drugo polufinale 28. februara, a veliko finala nekoliko dana kasnije, tačnije u nedelju 3. marta.

Publika i stručni žiri će svojim glasovima po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. Pesmi Evrovizije u Tel Avivu.

(rts)

(rts)

Takođe novina je i to što se ovog puta festival neće održati u Sava centru kao svih godina do sada, već će se održati u Studiju 8 i 9 RTS-a. Sve tri večeri gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

RTS će tokom februara objaviti sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije, a izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz Jutarnji program RTS-a i emisiju „Šarenica“.