LANA I ALDO

Beovizija 2019: Lana Toković – Prošle godine nismo stigli sve da kažemo

Muzičlka grupa Lana i Aldo prošle godine se, nakon ponovnog okupljanja, predstavila široj publici na Beoviziji. Ove godine ponovo učestvuju na Beoviziji sa kompozicijom Pogledaj u nebo, a frontmenka grupe Lana Toković nam, između ostalog, otkriva motive za povratak na domaći nacionalni izbor.

Ponovo ste na Beoviziji. Šta Vas je podstaklo da se drugu godinu zaredom prijavite na ovogodišnji izbor za predstavnika Srbije?
Jako volim festivale i obzirom da je ovo jedini u našoj zemlji, nisam imala puno izbora, a i mislim da prošle godine nismo stigli sve da kažemo.

Vi ste autor muzike i teksta za pesmu „Pogledaj u nebo“ sa kojom učestvujete na festivalu. Kako biste nam Vi opisali svoju kompoziciju?
Da, jesam autor muzike i teksta, aranžman je sa mnom podelio, moj kolega i prijatelj Saša Grahovac. Moji najbliži saradnici i ja mislimo da je vreme da se na pevljiv i ritmičan način podsete ljudi da bar ponekad na sekund pogledaju u nebo, a zašto, neka potraže odgovor u tekstu naše pesme.

Kakav scenski nastup možemo da očekujemo?
Poštujući evrovizijske festivale godinama unazad, svesni da koliko je pesma važna, toliko je važan i scenski nastup, potrudili smo se da i ove godine iznenadimo i opravdamo svoje učešće na Beoviziji, a Vama, novinarima, ostaje da potvrdite da li smo u tome uspeli.

Grupa "Lana i Aldo" na probi za nastup na Beoviziji.

Grupa „Lana i Aldo“ na probi za nastup na Beoviziji.

Šta mislite o ostalim takmičarima na Beoviziji?
Mislim da je odlična konkurencija i sama draž je u tome da postoje dve polufinalne večeri. Drugačija vrsta adrenalina je kada ste okruženi dobrim pesmama i svima želim puno uspeha u takmičenju.

Šta bi za Vas i članove Vašeg benda značila pobeda i put u Tel Aviv?
Spoznaju da je ova zemlja počela da prepoznaje dobru, a optimističnu muziku i samim tim prestala da bude samo zemlja balada i tuge.

Kakvu poruku imate za naše članove i za fanove Evrovizije u Srbiji?
Izražavam zahvalnost i divljenje svima koji sa takvom strašću prate Evroviziju, na kraju i ja sam jedna od njih. Neka pobedi najbolji.

Hvala Vam na izdvojenom vremenu, želimo Vam sreću na Beoviziji.
Hvala Vama!

Pogledajte spot za pesmu Pogledaj u nebo: