Foto: RTCG
Foto: RTCG

D-moll predstavlja Crnu Goru u Tel Avivu

Crna Gora je večeras putem Montevizije izabrala svoje predstavnike na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu. To će biti šestočlana grupa D-moll sa pesmom „Heaven“, koju su otpevali na engleskom jeziku. Članovi benda dolaze iz istoimene škole pevanja Danijela Alibabića. Oni su Tamara Vujačić (16) iz Podgorice, Mirela Ljumić (17) iz Podgorice, Ivana Obradović (18) iz Bijelog Polja, Rizo Feratović (21) iz Gusinja, Željko Vukčević (19) iz Podgorice, i Emil Franca (18) iz Bijelog Polja.

U prvom krugu pravo glasa su imali predstavnici 17 radio stanica, internacionalni žiri, crnogorski stručni žiri i publika. Svaka od ove četiri grupe dodelila je 1, 2, 3 i 5 poena. Internacionalni žiri su činili Ruslana (pobednica Evrovizije 2004, Ukrajina), Eldar Gasimov (član azerbejdžanskog pobedničkog dua sa Evrovizije 2011), Lea Sirk (predstavnica Slovenije 2018), Andras Kallay Saunders (predstavnik Mađarske 2014), Ira Losco predstavnica Malte 2002. i  2016) i Jovan Radomir (SVT Melodifestivalen).

Izvođač i pesma Radio Int. žiri CG žiri Publika Ukupno
1. D-moll – Heaven  5  17
2. Ivana Popović Martinović – Nevinost  12 
3. Andrea Demirović – Ja sam ti san  
4. Nina Petković – Uzmi ili ostavi      2
5. Monika Knezović – Nepogrješivo    1  1

U drugom krugu glasala je samo publika, koja je kao i u prvom krugu, više glasala za D-moll. U prvom krugu se moglo glasati 20 puta sa jednog broja telefona, a u drugom najviše 10 puta. Cena poruke bila je 60 centi.

Po prvi put, Montevizija je emitovana i na posebnom HD kanalu, a reditelj prenosa bio je Darko Kamarit. Specijalni gost u revijalnom delu šoua bio je Hari Mata Hari, regionalna zvezda i predstavnik Bosne i Hercegovine 2006. godine.

Poslušajte pobedničku pesmu „Heaven“!