Foto: SVT (Stina Stjernkvist)
Foto: SVT (Stina Stjernkvist)

Malou i Hanna Ferm i Liamoo finalisti Melodifestivalena

U Malmeu je večeras održano drugo polufinale Melodifestivalena. Sedam novih takmičara je nastupilo, a njih četvoro nastavlja takmičenje. Petnaestogodišnja debitantkinja Malou i jedini ovogodišnji duet Hanna Ferm i Liamoo su večerašnji finalisti.

Drugu šansu za finale potražiće veteran festivala Andreas Johnson i debitant Vlad Reiser.

Objavljen je i broj glasova polufinalista koji nisu obezbedili učešće u nastavku takmičenja. Ističe se da se prošlogodišnja finalistikinja Margaret nalazi među ovim takmičarima.

5. Margaret – 892 945 glasova
6. Jan Malmsjö – 630 359 glasova
7. Oscar Enestad – 739 501 glas

Po prvi put se vidi i pravilo koje je uvedeno ove godine. Oscar Enestad je osvojio više glasova od šestoplasiranog Jana Malmsjöa, ali je zauzeo sedmo mesto jer je dobio više glasova od manjeg broja starosnih grupa u koje su gledaoci sada podeljeni, dok su glasovi za Jana Malmsjöa bili bolje raspoređeni u starosnim grupama, pa je ostvario bolji plasman sa manjim brojem glasova. Tačan raspored glasova po starosnim grupama biće dostupan nakon finala.

Muški voditelji Eric SaadeKodjo Akolor nisu večeras bili u Malmö Areni, pa su Sarah Dawn FinerMarika Carlsson same vodile program.

Tokom ove takmičarske večeri stiglo je gotovo sedam miliona glasova, tačnije 6 993 333 glas, a za humanitarnu organizaciju Radiohjälpen stiglo je 522 183 švedske krune (5 881 331 dinara).

Do ponedeljka u ponoć ovde možete pogledati drugo polufinale.

Treće polufinale se održava za nedelju dana, 16. februara u Leksandu u 20:00, kada slušamo još sedam takmičara.