Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija
Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija

Nevena Božović je pobednica Beovizije 2019 i predstavnica Srbije u Tel Avivu!

Pobednik devete Beovizije i predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu je Nevena Božović sa pesmom „Kruna“. Drugo mesto pripalo je Dženanu Lončareviću sa pesmom „Nema suza“, dok je Saška Janks sa pesmom „Da li čuješ moj glas“ osvojila treće mesto.

 

nevena 2

Nevena Božović prilikom proglašavanja pobednika Beovizije 2019

 

Pobednika Beovizije odlučivali su stručni žiri i publika SMS glasovima u srazmeri 50%:50%. U stručnom žiriju u finalnoj večeri Beovizije bili su: Miša Aleksić. Goca Tržan, Bojana Stamenov, Dejan Ivanović i predsednik žirija Aleksandar Milić Mili. Miljenica žirija bila je Nevena koja je osvojila 12 poena, dok su miljenice publike bile Nataša i Una sa pesmom „Samo bez straha“. Kompletne glasove možete pogledati u tabeli:

Mesto Pesma i izvođač Žiri Publika Ukupno poena
1. Nevena Božović – Kruna 12 8 20
2. Dženan Lončarević – Nema suza 7 10 17
3. Saška Janks – Da li čuješ moj glas 10 6 16
4. Nataša i Una – Samo bez straha 2 12 14
5. Vonder Strings i Ivana Vladovic – Moja Bol 8 5 13
6. Ivan Kurtić – Bela 4 7 11
7. Majdan – Budim te 5 3 8
8. Lord – Radnički sin 6 2 8
9. Sofija Perić – Aritmija 1 4 5
10. Jana Šušteršić – Viktorija 3 / 3
11. Aleksandra Sekulić – Tugo / 1 1
12. Ana Popović – Lutaš / / 0

 Voditelji velikog finala bili su četverac – Dragana Kosjerina, Ivan Mihailović, Ana Babić i Nebojša Milovanović, dok su se iz „zelene sobe“ uključivale Kristina Radenković i Bojana Marković. U revijalnom delu imali smo prilike da čujemo i Željka Joksimovića koji je izveo svoje evrovizijske hitove „Lane moje“ i „Nije ljubav stvar“ kao i svoju najnoviju pesmu „Možda je to ljubav“, te svoj hit „Ludak kao ja“.

zeljko beo

Željko Joksimović u revijalnom delu Beovizije 2019 (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

Predstavnica Srbije na 64. Pesmi Evrovizije u Tel Avivu nastupaće u prvoj polufinalnoj večeri 14. maja. Pobedničku pesmu Beovizije 2019. kao i Nevenin nastup iz polufinala možete pogledati u videu ispod.