OGAE Srbija
OGAE Srbija

Poznati su svi finalisti Beovizije 2019!

Sinoć se održalo i drugo polufinalno veče Beovizije gde smo saznali koji takmičari će učestvovati u velikom finalu u nedelju 3. marta. Iz drugog polufinala, odlukom glasovima petočlanog stručnog žirija i glasovima publike, u finale su se plasirali: Nevena Božović, Dženan Lončarević, grupa Majdan, Ana Popović, Jana Šušteršič i Lord.

Kao i nakon prvog polufinala i ovaj put su pobednici drugog polufinala, nakon njihovog proglašavanja, izvlačili redne brojeve pod kojima će nastupiti u finalnoj večeri Beovizije. Kompletan spisak finalista kao i redosled nastupanja u finalu izgleda ovako:

  1. Saška Janks – „Da li čuješ moj glas“
  2. grupa Majdan – „Budim te“
  3. Sofija Perić – „Aritimija“
  4. Dženan Lončarević – „Nema suza“
  5. grupa Vonder Strings i Ivana Vladović – Moja bol
  6. Jana Šušteršič – „Viktorija“
  7. Lord – „Radnički sin“
  8. Nevena Božović – „Kruna“
  9. Ana Popović – „Lutaš“
  10. Ivan Kurtić – „Crveni ferari“
  11. Nataša i Una – Samo bez straha
  12. Aleksandra Sekulić – „Tugo“

nevenaGledaoci kraj malih ekrana su mogli da glasaju slanjem SMS-a sa rednim brojem pesme na broj 5556, po ceni od 36 dinara sa PDV-om za sve mobilne mreže. Sa jednog broja telefona bilo je moguće poslati 20 glasova, a glasanje je trajalo 15 minuta. Sav prihod od SMS poruka, ide u humanitarne svrhe, za kampanju „Rak je izlečiv“. U revijalnom delu drugog polufinala nastupali su prošlogodišnji predstavnici Srbije grupa Sanja Ilić i Balkanika i prošlogodišnja predstavnica Slovenija Lea Sirk, zatim i bivši predstavnici Bosne i Hercegovine Laka, Severne Makedonije Kaliopi, kao i jedina jugoslovenska pobednica Emilija Kokić (tada članica grupe Riva). 

Domaćini večeri bili su glumac Nebojša Milovanović i voditeljka RTS-a Ana Babić, dok su se iz tzv. grin ruma javljale Kristina Radenković i Bojana Marković.

 

voditelji 2

Voditelji: Ana Babić i Nebojša Milovanović

Veliko finale Beovizije 2019 održaće se u nedelju 3. marta od 21:00 kada ćemo saznati i ime predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu. Direktan prenos možete pratiti na RTS 1 i RTS Planeti.

Ukoliko ste propustili jušerasnji šou, celo drugo polufinalno veče Beovizije možete pogledati na zvaničnom evrovizijskom YouTube kanalu RTS-a.

Izvor
Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija