Foto: RTS
Foto: RTS

Predstavljena akustična verzija „Krune“ i srpski tim za Izrael

Nevena Božović i evrovizijski tim RTS-a vredno rade na predstavljanju pesme kojom će se Srbija ove godine takmičiti na Pesmi Evrovizije. Nakon pobede na Beoviziji, objavljena je zvanična audio verzija „Krune“, a sada i spot za akustičnu verziju, u kojoj se premijerno mogu videti i prateći vokali koji će biti uz Nevenu u Tel Avivu.

RTS je ove godine odlučio da poznata muzička imena doprinesu svojim evrovizijskim iskustvom predstavnici Srbije, u šta se publika može uveriti već nakon prvog slušanja akustične verzije, te će Ivana Vladović, Olga Popović, Dušan Alagić i Mladen Lukić biti deo srpskog tima na Pesmi Evrovizije 2019. 

 

 

 

 

 

Olga Popović, ESC 2012, webKo su članovi srpskog tima na Evrosongu?

Olga Popović na evrovizijskoj sceni nastupala je 2012. godine u Azerbejdžanu kada je, kao prateći vokal i violinistkinja, bila deo sastava Željka Joksimovića, a Srbija je tada osvojila visoko 3. mesto. Više od deset godina je stalni član grupe Kiki Lesendrić i Piloti, pobednik je poslednjeg serijala muzičkog takmičenja 3K Dur, nastupala je u najpoznatijim evropskim koncertnim prostorima i sarađivala sa najvećim imenima muzičke scene regiona.

Ivana Vladović, ESC 2018, webIvana Vladović dva puta je nastupala kao prateći vokal na Pesmi Evrovizije – 2015. godine kao prateći vokal Nenada Kneževića Kneza, predstavnika Crne Gore, i 2018. godine, kao prateći vokal Vanje Radovanovića, koji je takođe predstavljao Crnu Goru. Ove godine, zajedno sa kvartetom Wonder Strings, takmičila se u izboru za srpskog predstavnika na festivalu Beovizija, gde sa numerom Aleksandre Milutinović „Moja bol“ osvajaju 5. mesto. Profesionalno se bavi pevanjem više od 10 godina, sarađivala je sa velikim brojem muzičara sa prostora Balkana, kao glavni vokal nastupala je sa nekoliko poznatih klupskih bendova, a formirala je i bend pod svojim imenom.

Dušan Alagić je kompozitor, tekstopisac, muzički producent i multi-instrumentalista iz Beograda. Kao pijanista, gitarista i prateći vokal bio je deo tima Željka Joksimovića 2012. godine u Bakuu, kada je Srbija osvojila 3. mesto sa kompozicijom „Nije ljubav stvar“. Dva puta je bio muzički producent za Dečiju Pesmu Evrovizije, a 2017. godine bio je tekstopisac i producent srpske verzije pesme „In Too Deep“, koju je na Evrosongu izvodila Tijana Bogićević. Više od decenije sarađuje sa zvezdama popularne muzike u regionu. Učestvujući na više od 500 izdatih pesama u prethodnih 15 godina i na mnoštvu koncerata na kojima je svirao, ostvario se i kao hitmejker, ali i kao studijski i koncertni instrumentalista.

Dušan Alagić, ESC 2012, webMladen Lukić, ESC 2018, webMladen Lukić predstavljao je Srbiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu prošle godine, kao glavni vokal sastava Sanja Ilić i Balkanika, kada je Srbija ostvarila plasman u finale i osvojila 18. mesto od 42 zemlje učesnice. Prvi je trombon Pozorišta na Terazijama, Big benda koji prati Željka Joksimovića i tribjut benda „Ejmi Vajnhaus“. Mladen je javnosti postao poznat kao finalista prve sezone TV serijala „Iks faktor“. Profesor je instrumenta na kojem svira i predmeta Orkestarske deonice u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu.

Muziku i tekst za akustičnu verziju pesme „Kruna“ napisala je Nevena Božović. Aranžman potpisuje Dušan Alagić, koji je za istu verziju, pored pratećih vokala, svirao klavir, gitaru i bas, dok je Teodora Nikolić svirala violončelo. Za snimanje i miks akustične verzije zadužen je L8NightStudioBelgrade.

Evrovizijski tim Srbije nastavlja da radi na promociji pesme „Kruna“, pa će, nakon akustične verzije, uskoro biti objavljen i zvanični spot, a nakon toga i verzija na engleskom jeziku sa simfonijskim orkestrom.

Srbija će na Pesmi Evrovizije u maju nastupati u prvom polufinalu, 14. maja, pod rednim brojem 9. Drugo polufinale zakazano je za 16. maj, dok je finale 18. maja. Sve tri takmičarske večeri RTS će prenositi uživo iz Tel Aviva.

Izvor
  • RTS