LU2019_dan2

Lični utisak – Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija, Belgija

Nastavljamo sa sa komentarisanjem i ocenjivanjem ovogodišnjih učesnika Pesme Evrovizije. Danas su na redu sledećih 5 država prvog polufinala – Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija i Belgija.

6. Češka – Friend of a Friend – Lake Malawi

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Zanimljiv tekst.
OCENA: 4

Jovan Radomir:

Limunada pop. Ono kad Čeh želi da bude Englez. Ovo je pesma koju ćeš poslušati i odmah zaboraviti. Ovo je tipična pesma koja zvuči ok na snimku, ali čisto sumnjam da će tako ok da zvuči uživo.

OCENA: 1

Natalija Milosavljević:

Radio Friendly kompozicija, koja je dobra i ništa više od toga. Mislim da će za vreme ove pesme, ukoliko performans bude prosečan, gledaoci telefonirati, iskoristiti priliku da odu do toaleta i zaboraviti  da li je Češka uopšte učestvovala na Evroviziji.
OCENA: 4

Marcel Sprunkel:

Ove godine radio-friendly pop pesma od Češke. Mada možda je previše bezopasna. 
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Ova pesma mi je kao neka špica za seriju, ali ne mogu da ne primetim da zvuči moderno i da ima dobru produkciju. Česi su poslednjih godina vrlo dobri na Pesmi Evrovizije.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović:

Kada su objavili da ova pesma predstavlja Češku, pesma mi je bila ušas, a sada posle određenog vremena i malo dorade je blagi užas. Ovo kao da ide na festival u Vrnjačkoj Banji, a ne na Evrosong.
OCENA: 1

Ivan Simonović:

Zanimljiva pesma, ali koliko brzo uđe u uvo, toliko brzo može i da izađe. Ne znam šta da mislim o plasmanu, može da se desi da upadnu u finale.
OCENA: 3

Nenad Marković:

Iritantno. Bez naročite harizme. Deluje dosta izveštačeno, naročito pevačev engleski akcenat. Jedino što ovu pesmu spašava potpunog zaborava jeste interesantan instrumental.
OCENA: 1

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3
REDAKCIJA: 2

7. Mađarska – Az én apám – Joci Pápai

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Harizmatičan i drugačiji, sviđa mi se.
OCENA: 4

Jovan Radomir:

Joci se vratio sa sa solidnom pesmom. Ali suviše monotono da ostavi neki jači utisak. Čekam da krene, ali suviše kasno se nešto dešava. Solidna uspavanka.
OCENA: 2

Natalija Milosavljević:

To što se Joci ponovo vraća na Evroviziju da predstavlja svoju zemlju, to me je posebno oduševilo, jer mislim da on zaslužuje  da se nađe bar u prvih 10 pozicija. Spot kao i uvek odličan, glas drugačiji i izuzetan, njegova patnja u glasu oseća se tek toliko da se dodvori i starijoj i mladjoj publici, zvužduk je keči momenat u pesmi, iskreno se nadam da će se plasirati u finale i na neko lepo mesto. Glasaću za njega. Iako mi se pesma od prošlog puta više dopada.
OCENA: 5

Marcel Sprunkel:

Ova pesma raste uz svako novo slušanje. Ali prosečan gledalac Evrovizije će ovo čuti prvi put. Ovo će biti teška trka za njega.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Zanimljiva, sloidna pesma. Veliki plus jer je na mađarskom jeziku. Mislim da ipak ona prethodna Jocijeva pesma ipak za nijansu bila bolja od ove.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović:

E ovo se zove pun pogodak. Pesma mi je dosta slična kao njegova prethodna iz 2017. godine ali to je najverovatnije zbog tog njegovog specifičnog pevanja i njegove boje glasa. Pesma je vrlo dobro ukombinovana i ima to nešto. Još veliki plus što je ostala na mađarskom jeziku. Kako god Mađarska sigurno prolazi u finale, a tamo će biti oko 10. mesta.
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Modernija varijanta pesme iz 2017. Zbog etno prizvuka možda i može da očekuje plasman u finale, ali mi je utisak slabiji nego pre dve godine.
OCENA: 2,5

Nenad Marković:

Mešavina stilova, ali neupečatljiva. Ritam je spor i jedino je dobar za nekakav lagani instrumental u nekom zadimljenom kafiću. Plus može da bude jezik, jer mađarski zvuči egzotično.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,5
REDAKCIJA: 3,13

8. Belorusija – Like It – ZENA

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Lepa koreografija.
OCENA: 3,5

Jovan Radomir:

Dobor da se nešto „uptempo“ pojavi u moru balada. Simpa pesmica koja ipak flertuje sa današnjim trendovima i prdukcijama. Mora da vežba na pevanju do polufinala. Ili da imaju prateće vokale koji pevaju njen lead da bi popunili. Za sada je malo tanko, ali pozitivno me iznenadila pesma Belorusije.
OCENA: 3

Natalija Milosavljević:

Ovo je samo „jedna od“ pesama….Ništa što bi mi dodatno privuklo pažnju. Već sam negde čula ovo, već sam videla i zapravo, Belorusija je izgleda odlučila da pošalje jednu predstavnicu koja umesto u grad, izlazi na Evroviziju, a pošto tako prosečno shvata i prosečno se i ponaša, neće ući ni u finale, bar ja tako mislim. Ovde ćemo sigurno izgubiti 3 minuta života budi-bog-zašto gledajući Belorusiju.
OCENA: 3

Marcel Sprunkel:

Ovo me ne boli, ali i ne vodi me negde daleko.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Klasično, ništa posebno, dosadno.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović:

Ne mogu reći da je pesma loša, ali previše mi je generična i neupečatljiva. Čak su mi strofe mnogo bolje od refrena. Slabo je ovo i mislim da ostaje u polufinalu.
OCENA: 2

Ivan Simonović:

Klasična brža evrovizijska pesmica koja ima sve standardne elemente za Evroviziju sa malo modernijim pristupom. Ja sam je čuo nekoliko puta pre ovoga, ali sam tek sada povezao da je to pesma koja predstavlja Belorusiju. Može da privuče širu publiku, ali se meni ne dopada preterano.
OCENA: 2,5

Nenad Marković:

Moderna pesma. Međutim, čini se da njene voklane sposobnosti nisu toliko impresivne u živoj izvedbi. Repetitivna, što u isto vreme pesmu čini i delimično interesantnom.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,88
REDAKCIJA: 2,13

9. Srbija – Kruna – Nevena Božović

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Moćna interpretacija.
OCENA: 4,5

Jovan Radomir:

Nevena ima jako dobar glas. Jako dobar! Moćna balada. Drago mi je da peva na srpskom. Tipična balada sa naših prostora, sto znači ništa novo i iznenađujuće. Sve zvezde mora da se poklope da bi Nevena ušla u finale. Nadam se i  drzim fige! Njen glas zaslužuje finale!

OCENA: 3

Natalija Milosavljević:

Nevena je uspela. Već je uspela da bude drugačija. Do ove pozicije, nema balade u prvom polufinalu tako da me to već raduje, jer jedna jaka balada se uvek dobro kotira. Nevena je sada sazrela, da udje u finale, da nas predstavlja dostojanstveno.  Pesma ima sve momente, ima čeki momenat na engleskom, ima violinu u pozadini, ima visoke tonove koje će Nevena jako dobro interpretirati. Upamtite, Nevena će biti drugačija od ostalih. I biće u finalu.
OCENA: 5

Marcel Sprunkel:

Ona zaslužuje krunu – bar finale. Veoma podcenjena pesma po mom mišljenju. Nevena je odlično obavila posao na Beoviziji. Prolazak u finale zavisiće od njene interpretacije i nastupa. Nastup pod rednim brojem 9 je savršen za nju.
OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Šta reći o Neveni…talentovana, pristojna, lepa, sa odličnim glasom. Način na koji nam Nevena donosi pesmu „Kruna“ je nešto što nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Jednostavno oseća pesmu, jer ju je i sama pisala i to se vidi, čuje. Uz dobar i sveden nastup, Nevenin veličanstven glas uspeh ne može da izostane, a nadam se da će i Evropa znati to da ceni. Napred Nevena, uz tebe smo!
OCENA: 5

Vladimir Jovanović:

Uvek je teško komentarisati našeg predstavnika zbog subjektivnosti. Pesma je dobro ukombinovana i ima, što bi se reklo, sve ono što je neophodno – od početka do kraja. Ali sa druge strane, pesma i nije ništa posebno u smislu da je inovativna ili da ranije nismo čuli ovako nešto, ali Nevena svojim vokalom i pevanjem ovu pesmu diže na mnogo veći nivo nego što zapravo pesma i jeste i daje joj sve ono što joj fali da bi se pesma izdvojila. Svakako mislim da će Nevena sigurno ući u finale, a tamo će biti negde oko zlatne sredine. Sve zavisi od toga kako će je žiri oceniti.
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Najbolja pesma koju smo mogli da odaberemo. Kada sam čuo studijsku verziju, nisam bio siguran da li može da pobedi na Beoviziji, ali nakon što sam čuo pesmu uživo, bilo mi je jasno da imamo predstavnika. Verujem da je finale sigurno, a tamo je sve moguće, ali se nadam pozitivnom iznenađenju.
OCENA: 5

Nenad Marković:

Odličan glas. Tekst je lep, mada pomalo tinejdžerski. Drago mi je da Nevena dobije priliku da ponovo ide na Evroviziju, ovog puta sama.
OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 4,13
REDAKCIJA: 4,88

10. Belgija – Wake Up – Eliot

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Odlivno isproducirano.
OCENA: 3,5

Jovan Radomir:

Jako „radio friendly“ pesma. Dobar ambijent i lep melos. Eliot ima interesantan glas. Glas, pesma i produkcija se uklapa i ostavlja jak utisak, barem kod mene. Ova pesma bi mogla da se vrti na radiostanicama u Švedskoj.
OCENA: 4

Natalija Milosavljević:

Meni ova pesma ništa ne znači i ništa ne prenosi. Osim lepog glasa pevača koji predstavlja svoju zemlju i solidne melodije, ne bih ništa drugo mogla da izdvojim.
OCENA: 3

Marcel Sprunkel:

Volim ovu pesmu. Nije jaka kao Rhythm Inside or City Lights. Iako je savremen, ima velike šanse da se kvalifikuje u finale.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Poslednjih nekoliko godina Belgija ima zaista dobre pesme, moderne. Mislim da ova pesma ima potencijal, ne za neke vrhunske rezultate, ali za finale sigurno.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović:

Dobra je pesma, lepo je sve uklopljeno i ima sve ono što evrovizijska pesma treba da ima, ali opet fali joj to nešto da bi bila više upečatljivija.
OCENA: 3,5

Ivan Simonović:

Ovo mi zvuči isuviše poznato, ne znam tačno odakle. Šablonska pesma, više je za slušanje u kolima i preko slušalica nego za Evroviziju. Ne mogu da predvidim plasman u ovom trenutku.
OCENA: 2,5

Nenad Marković:

Dosadno, repetitivno, neupečatljivo.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,38
REDAKCIJA: 2,75