Foto: Andres Putting (eurovision.tv)
Foto: Andres Putting (eurovision.tv)

Održana prva proba Srbije u Tel Avivu

Danas popodne u paviljonu 2 Expo Tel Aviv centra održana je prva proba srpske predstavnice na 64. Pesmi Evrovizije, Nevene Božović. To je bila prva od dve samostalne probe, koje ima svaka zemlja učesnica, a na kojima se isprobavaju svetlo, zvuk, rad kamera i naravno koreografija. 

Nevena će na nastupu nositi glamuroznu crnu haljinu bez bretela i srebrni nakit, poput onog koji je nosila i na Beoviziji. Očekivao, vokalno je briljirala, a da pesma zvuči još moćnije, potrudili su se i prateći vokali, Ivana Vladović, Olga Popović, Mladen Lukić i Dušan Alagić, koji će biti iza scene. Scenom dominiraju tamnije boje, crna, plava, sa primesama bele, te efekti ispucalog leda na pozadinskim LED ekranima i vrtloga, kako na ekranu, tako i na podu, u čijem središtu se Nevena nalazi tokom čitavog nastupa. Osim toga, gledaoci će videti i suptilne 3D kružne efekte koji se „penju“ na dnu haljine, a biće i vetra, tj. uključenih ventilatora što nastupu daje dozu mističnosti. Tokom poslednjeg refrena, na LED ekranu se pojavljuje zlatni vrtlog za efektnu završnicu.

Tokom večeri biće održan i prvi susret sa akreditovanim medijima u Tel Avivu. Druga proba tima Srbije biće održana u četvrtak od 13:20-13:40. Nevena će svoju kantautorsku pesmu „Kruna“ izvesti u prvom polufinalu, 14. maja, pod rednim brojem 9.

Pogledajte delić današnje probe

Fotografije (@Thomas Hanses, Andres Putting (EBU)):