danijela i elena

Spot za pesmu „Srca se pogreše“ predstavnik OGAE Srbije na OGAE Video Contest 2019!

Pobednik domaćeg izbora i predstavnik OGAE Srbije na OGAE Video Contest 2019. je spot Danijele Karić i Elene Risteski za pesmu „Srca se pogreše“. Spot je režirao Miloš Šarović.

Što se tiče načina odabira ove godine imali smo malo drugačiji način izbora. Ove godine u konkurenciji na domaćem izboru imali smo 16 spotova, koji su bili podeljeni u 4 grupe. Članovi OGAE Srbije su glasali u svakoj grupi tako što su delili poene 7, 8, 10 i 12. Pobednici grupa kao i dva najbolja drugoplasirana video spota plasirali su se u finale. U tabelama ispod, možete pogledati rezultate polufinalnih grupa kao i koji su sve video spotovi bili u konkurenciji za predstavnika OGAE Srbije na ovom takmičenju.

grupa OGAE Video

* spotovi za pesme „Pile moje“ i „Mala plava“ imali su isti broj poena, ali je spot Nataše Bekvalac imao više dobijenih 12 poena

U finalu smo imali 6 video spotova, i članovi OGAE Srbije glasali su na način što se raspoređivali svoje poene 5, 6, 7, 8, 10 i 12. Pored članova OGAE Srbije pravo glasa imali su i članovi FORUMA, čiji su glasovi bili sabrani i vredeli su kao jedan glas člana OGAE Srbije.

OGAE video finale

Inače OGAE Video Contest je godišnje takmičenje video spotova u okviru OGAE International mreže. Članovi lokalnih OGAE klubova predlažu video spotove domaće produkcije i vrše izbor video spota koji ih predstavlja na takmičenju. Video spotovi i pesme za koje su snimljeni moraju biti iz tekuće ili prošle godine. Izvođač pesme za spot mora biti državljanin zemlje iz koje se predlaže, a sam video spot ne može preći 5 minuta. Nije nužno da pesma bude otpevana na zvaničnom jeziku određene zemlje.

Ovogodišnje takmičenje organizuje OGAE Češke zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi spota za pesmu „Me Gusta“ u izvođenju nekadašnjeg evrovizijskog predstavnika Češke Mikolsa Josefa.

Spisak ranijih pobednika i rezultate srpskih predstavnika možete da pogledate OVDE.