Milan Bujakovic

Beovizija 2020: Milan Bujaković – Na vama je da odgonetnete šta su te zlatne niti

Večeras vam donosimo intervju sa još jednim debitantom na Beoviziji. Reč je o Milanu Bujakoviću, koji će zajedno sa Oliverom Popović izvesti pesmu pod nazivom „Niti“. Što se tiče same pesme, muziku je radio Petar Pupić, dok tekst potpisuju Petar Pupić, Milan Bjelica i Luka Racić.

Pozdrav Milane, na samom početku OGAE Srbija ti čestita na učešću na Beoviziji 2020. Možeš li nam se ukratko predstaviti i reći nešto o sebi?

Veliki pozdrav svima! Hvala na čestitkama i hvala što se interesujete za moj rad :-) Ukratko, zovem se Milan Bujaković, dolazim iz Pančeva. Imam 33 godine. Muzika je moj život, a profesionalno se bavim preko 15 godina.

Prvi put učestvuješ na Beoviziji, šta te je podstaklo da pošalješ pesmu na ovaj festival?

Ljubav prema muzici i pevanju me je podstakla da se prijavim na Beoviziju, kao i na mnoge festivale na kojima sam učestvovao ranije. Sam plasman na Beoviziju je rezultat teškog i dugog rada na kvalitetu muzike koju stvaramo.

Na Beoviziji ćeš pevati pesmu pod nazivom „Niti“, koja je dosta specifična. Šta nam možeš reći o tvojoj pesmi i kako je ti doživljavaš?Milan Bujakovic 2

Hvala ti na toj opasci „dosta specifična“. Upravo je to ono što smo želeli da uradimo, da navedemo ljude da je analiziraju nakon slušanja. Neki će reći da je dobra, neki da je manje dobra, ali jedno je sigurno, pesma je vrlo kvalitetno urađena, kako muzički, tako i produkcijski. Pesma govori o ljubavi, o tome da li ljubav danas postoji i da li je ljubav jedna. Da li je reč o partneru, porodici, prijatelju, Bogu… Kasnije stiže odgovor, a na vama je da odgonetnete šta su te zlatne niti :-)

Pored tebe na sceni će biti i Olivera Popović. Kako je došlo do saradnje?

Kada je pesma još bila u fazi izrade, došli smo na ideju da bi u jednom trenutku trebalo da se desi neki odgovor na sve ono što sam se pitao u pesmi. Tada nam je na pamet palo da u goste pozovemo našu koleginicu i drugaricu. Olivera je, pre svega sjajna osoba. Ona je odličan muzičar, moćan vokal i mnogo je doprinela u realizaciji celog projekta.

Učestovao si na mnogim festivalima i čak pobedio na jednom – 2006. godine u Banjaluci „Nove nade Queen estrade“. Kolko će ti to iskustvo pomoći na Beoviziji?

Wow super ste obavešteni :-) Festival i pobeda u Banjaluci je za mene bio vetar u leđa s obzirom da su, nakon toga, usledili svi drugi festivali na kojima sam učestvovao. Svakako su mi ta iskustva od velike pomoći, jer donekle znam šta me može čekati.

Kako teku pripreme i šta od tebe možemo očekivati na sceni?

Pripreme teku savršeno. Vežbam, svaki dan po nekoliko sati. Kako pevanje, s obzirom da je pesma vrlo zahtevna za vokalno izvođenje, tako i fizički u teretani, da što bolje izgledam na sceni :-) Na sceni se neće nešto naročito puno dešavati. Ispratićemo pesmu, koja je u minimalističkom fazonu, ali daleko od toga da ćemo biti dosadni. Fokus će biti na dobrim kadrovima kao i na grafici koja će na velikim led ekranima ispratiti muziku. Biće jako lepo :-)

Ne Beoviziji će se takmičiti 24 kompozicija. Da li si čuo ostale pesme i kako ti se čini ovogdišnje izdanje?

Čuo sam sve, naravno, i mogu ti reći da je konkurencija baš dobra. U koraku smo sa svetskim trendovima po pesmama, produkciji, a verujem i nastupima. Ne želim druge učesnike da gledam kao na konkurenciju, već na grupu kvalitetnih ljudi (čim smo tu), sa kojima ću steći nova prijateljstva. Ipak smo mi tu da bismo vama (gledaocima) pružili dobar i kvalitetan šou :-)

Šta očekuješ od svog nastupa na Beoviziji i ako ne pobediš ove godine da li te možemo očekivati i narednih godina na Beoviziji?

Očekujem samo dobar nastup, ali to je isključivo do nas. A šta će biti posle, nije važno. Važno je da se dobro provedemo. I ako bude opet prilika za neku narednu Beoviziju, zašto da ne :-)

Da li pratiš Evrovziju? Da li imaš neku dragu pesmu sa ovog takmičenja?

Naravno da pratim. To je porodična tradicija. Svake godine se okupimo, gledamo i analiziramo. :) Ima mnogo pesama koje su mi drage, ali nekako mi se izdvaja pesma Johnny Logana (inače jedinog učesnika koji je dva puta pobedio na Evroviziji. Predstavnik Irske) iz 1987.(godina mog rođenja) pod nazivom „Hold me now“. Jedna izuzetno emotivna pesma.

Milan Bujakovic 3

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji?

Posle Beovizije nastavljamo sa radom. Svirke, nastupi, rad na novim pesmama, dalja promocija. Tu smo… Družićemo se još :-)

Pored toga što se baviš pevanjem, učestvovao si i na sinhronizaciji nekoliko crtanih filmova. Šta nam možeš reći o tome?

To je bilo divno iskustvo. Toliko to volim da radim, da bih davao glas crtanim likovima i za džabe. :) Volim to jer sam se amaterski bavio glumom oko 10 godina u Pančevu. I imam iza sebe dosta pozorišnih predstava.

I za kraj šta bi poručio fanovima pred tvoj nastup na Beoviziji?

Mislite na one koje volite i koji vole vas. Više se družite, uživajte u muzici, prirodi, dobrom društvu. Volite se jer život nema reprizu <3

OGAE Srbija se zahvaljuje Milanu na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće i uspeha na Beoviziji 2020. Milan će zajedno sa Oliverom nastupati poslednji u drugoj polufinalnoj večeri 29. februara, a za sve koji do sada nisu čuli pesmu „Niti“ to mogu učiniti sada.

Beovizijski spomenar - Milan Bujakovic