srdjan layzic naslovna

Beovizija 2020: Srđan Lazić – Odavno postoji želja da pevam na Beoviziji

Nastavljamo da razgovaramo sa učesnicima Beovizije 2020. Večeras vam donosimo intervju sa Srđanom Lazićem koji će se publici predstaviti pesmom „Duša i telo“. Muziku i tekst pesme Srđan je radio zajedno sa Dejanom Ivanovićem.

Pozdrav Srđane, na samom početku OGAE Srbija ti čestita na učešću na Beoviziji 2020. Možeš li nam se ukratko predstaviti i reći nešto o sebi?

Rođen sam i odrastao u Valjevu. Muzika je oduvek bila prisutna u mojoj porodici. Ćale je bio psiholog, nije se bavio muzikom, ali je svirao gitaru i harmoniku, tako da sam od ranog detinjstva bio izložen „živoj svirci“. I majka je povremeno volela da otpeva koju pesmu, tako da smo brat i ja imali od koga da nasledimo talenat za muziku. Prve pesme sam pevao već sa tri godine, prve akorde na gitari svirao sa pet. Harmonika mi je bila enigma. U osnovnoj školi sam pevao u horu, u srednjoj školi učestvovao na muzičkim festivalima, a kasnje sam se bacio i u produkcijske vode. U međuvremu sam učio i solo pevanje u srednjoj muzičkoj školi „Mokranjac“. Manje više, od 2006. sam u Beogradu. Živim na relaciji Valjevo-Beograd. Kad sam u Beogradu, radim i provodim vreme u svom studiju.

Prvi put te slušamo na Beoviziji, šta te je podstaklo da se prijaviš na takmičenje?

Odavno postoji želja da pevam na Beoviziji. Još od osnivanja festivala, kao srednjoškolac sam pratio zbivanja na Beoviziji. Mene je život odveo u svet muzike, a muzika dovela ovde gde sam danas.

Pesma sa kojom ćeš se takmičiti nosi naziv “Duša i telo” čiji si ti tvorac. Šta nam možeš reći o pesmi i kako je nastala?

Pesmu sam napisao pre više od godinu dana. I muzika i tekst nastali su gotovo istovremeno. Aranžman takođe nije pretrpeo bitnije promene do finalane verzije. Pre nekoliko meseci pustio sam pesmu Dejanu Ivanoviću (Nesanica, Lejla, Oro, Žena za sva vremena…), koji se prihvatio koautorstva i doneo pesmi jednu drugu konotaciju u odnosu na originalnu verziju.

Široj publici postao si poznat nakon tvog učešća u X Factor-u. Šta nam možeš reći o tome i koliko će ti iskustvo sa tog takmičenja pomoći na Beoviziji?srdjan lazic

X Factor je za mene bio jedno veliko iskustvo. Odlična škola za sve one koji bi da saznaju kako funkcioniše jedan veliki šou. Takođe, pevati pred ogromnim auditorijumom je posebna priča. Tu sam upoznao puno zanimljivih ljudi i ostvario neka poslovna poznanstva. Sve u svemu, bilo je super i svakako će mi to iskustvo značiti sada.

Masimo Savić ti je bio mentor tokom takmičenja X Factor, da li si se možda čuo sa njim i da li te je nešto posavetovao oko tvoje beovizijske pesme?

Ne, nismo se čuli. Ali, dobra je ideja!

Kako teku pripreme i šta možemo da očekujemo od tebe na sceni?

Super! Prijatno sam iznenađen profesionalizmom i trudom svih onih koji učestvuju u organizaciji Beovizije. Verujem da će svi nastupi izgledati dobro, a od sebe očekujem da ne pobrkam nekoliko verzija teksta. Evo, iskreno se nadam da ću uspeti da donesem pesmu onako kako bi i trebalo.

Ne Beoviziji će se takmičiti 24 kompozicija. Da li si čuo ostale pesme i kako ti se čini ovogdišnje izdanje?

Ima dosta zanimljivih pesama, moderene produkcije, kao i odličnih vokala.

Da li pratiš Evrovziju i kakvo je tvoje viđenje tog takmičenja? Da li imaš neku dragu pesmu sa ovog takmičenja?

Naravno. Pratim već duže vreme. Od izvođača iz Srbije tu su Željko Joksimović, Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Tijana Bogićević… Od stranih, meni se posebno izdvojila pesma „Grande Amore“, koju su 2015. godine izveli Il Volo.

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Da li ćeš možda objavljivati nove pesme?

Ovih dana će biti televizijska premijera spota za pesmu „Duša i telo“. A posle Beovizije i u narednim mesecima pojaviće se još nekoliko singlova, a nadam se i spotova. U međuvremu ću nastaviti i sa pisanjem pesama za druge izvođače.

Šta bi poručio fanovima pred nastup na Beoviziji?

Ponoviću isto što sam odgovorio za jedan drugi intervju. Da u svakom trenutku budu svesni lepote života, da pevaju, da se smeju, da vole.

OGAE Srbija se zahvaljuje Srđanu na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće i uspeha na Beoviziji 2020. Srđan će nastupati u prvoj polufinalnoj večeri 28. februara, pod rednim brojm 9, a za sve koji do sada nisu čuli njegovu pesmu „Duša i telo“ to mogu učiniti sada.

Beovizijski spomenar - Srđan Lazić