Beovizija2020_podkast

ES Podkast: U SUSRET BEOVIZIJI 2020 – Hurricane, Andrija Jo, Thea Devy

Na pragu je nova Beovizija. Ljudi su uzbuđeni, ravnodušni, podrugljivi… Ali tu je. Nešto čega je ranije bilo, što je u jednom periodu nedostajalo, ponovo se vraća pred male ekrane. Čini se u nikad eksplozivnijem formatu. Kada je pokojni Toše Proeski trijumfovao na pilot verziji ovog takmičenja, ovakvi usponi i padovi uopšte nisu smatrani kao realna varijanta. Smenjivali su se maestralni nastupi i pesme, sa skandalima. Od pobede, drugog mesta, pa do ispadanja u polufinalu, a i neučestvovanja. Ipak je to Beovizija. Čini se da je uhvatila kontinuitet. Treća zaredom, svaka sa sve većim imenima nego dosad.

Na ovogodišnjem izdanju, čini se da su među fanovima, domaćim i stranim, primat zauzeli grupa Hjurikejn, Andrija Jo i Tea Divaj. Neko iz ove skupine je verovatni putnik u Roterdam, s obzirom na to da su se utisci već formirali i samo čekamo „obične smrtnike“ da potvrde ovo. Hjurikejn je veoma popularna grupa, ima postojeće hitove, devojke su iskusne, kako estradno, tako i evrovizijski. Andrija Jo drži platformu koja život znači, Jutjub, a imajući u vidu njegove aspiracije ka pevanju, rešio je da se okuša na evrosceni, sa produkcijski savršeno ispoliranom pesmom. Tea Divaj je relativno nepoznata devojka, koja je oduševila sve koji su slušali pesmu „Sudnji dan“. Mnogo znakova pitanja je oko nje, a ona upravo planira da iskoristi tu misterizonost.

Uz ozbiljna estradna imena poput Baneta Mojićevića, Ivane Jordan i Nede Ukraden, zaista deluje da se sprema Beovizija iz snova. Dve pesme, „Oči Meduze“ i „Hasta la Vista“ su uveliko prešle milion pregleda i samim tim se došlo do situacije da ljude ponovo interesuje Beovizija. U susret Beoviziji – vreme je da odgonetnemo priču o favoritima, ko je gde, kakva je startna pozicija koje su referentne tačke u ovom beovizijskom sistemu?