Foto: Miloš Savić / evropesma.org
Foto: Miloš Savić / evropesma.org

Večeras drugo polufinale Beovizije 2020

Večeras se u studijima 8 i 9 RTS-a u Košutnjaku održava drugo polufinale Beovizije, festivala na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020. Sinoć je RTS priredio skoro tročasovni šou, a uzbudljivo nas očekuje i ove večeri.

Redosled izvođenja kompozicija druge polufinalne večeri je sledeći:

  1. Lift – Samo mi kaži
  2. Bane Mojićević – Cvet sa Prokletija
  3. Bora Dugić & Balkubano – Svadba velika
  4. Bojana Mašković – Kao muzika
  5. Naiva – Baš, baš
  6. Rocher Etno Bend – Samo ti umeš to
  7. Lazar Živanović – Puklo je nebo
  8. Ivana Jordan – Vila
  9. Nenad Ćeranić – Veruj u sebe
  10. Hurricane – Hasta la Vista
  11. Ana Milenković – Tajna
  12. Milan Bujaković feat. Olivera Popović – Niti

Najboljih 6 i iz ovog polufinala boriće se u finalu Beovizije koje je na programu sutra. Publika i stručni žiri će svojim glasovima, u jednakom odnosu, a po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

GLASANJE PUBLIKE

Glasanje će trajati 15 minuta po izvođenju svih 12 takmičarskih pesama. Glasa se slanjem SMS poruke sa rednim brojem pesme na broj 5556. Cena poruke je 36 dinara sa PDV-om i važi za sve mobilne mreže. Sa jednog broja može da se glasa najviše 20 puta.

Voditelji Beovizije biće Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa koji će na glavnoj bini biti uz Draganu Kosjerinu, dok će se iz tzv. „green room“-a uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović – poznati voditelj koji zbog Beovizije dolazi iz daleke Australije.

Revijalni učesnici druge polufinalne večeri biće evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

LISTIĆI ZA GLASANJE

OGAE Srbija vam je spremila glasačke listiće u vektorskom A4 formatu, koje možete da odštampate sebi, svojim ukućanima i prijateljima i tokom prenosa beležite utiske i ocenjujete svaku od 12 pesama koliko će se izvesti u svakom polufinalu. Budite i vi žiri i dobro se zabavite uz večerašnji šou. Bodujte pesme, vokalne mogućnosti izvođača, scenske nastupe i kostime. Listiće za polufinalne večeri možete besplatno da preuzmete OVDE.

Kao i za prvo polufinale, pratite nas na Instagramu (https://www.instagram.com/ogaeserbia/), gde ćemo objavljivati fotografije sa lica mesta.

Prenos prve polufinalne večeri je na programu večeras od 21:00 na kanalina RTS1, RTS Svet, kao i putem onlajn platforme RTS Planeta

Izvor
  • RTS
  • OGAE Srbija