Foto: RTS / Gordan Jović i Nikola Ristić
Foto: RTS / Gordan Jović i Nikola Ristić

Večeras prvo polufinale Beovizije 2020

Večeras se u studijima 8 i 9 RTS-a u Košutnjaku održava prvo polufinale Beovizije, festivala na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020. I ove godine gledaoce očekuju tri takmičarske večeri, dva polufinala i finale. Ime našeg predstavnika saznaćemo u nedelju, 1. marta, uveče, odnosno nešto posle ponoći.

Redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

  1. EJO – Trag
  2. Milica Mišić – Kiša
  3. Ivan Kurtić feat. Mistik Cello – Sabajle
  4. Thea Devy – Sudnji dan
  5. Karizma – Ona me zna
  6. Andrija Jo – Oči Meduze
  7. Sanja Bogosavljević – Ne puštam
  8. Marko Marković – Kolači
  9. Srđan Lazić – Duša i telo
  10. Neda Ukraden – Bomba
  11. Amvon duo i Bilja – Raj
  12. Igor Simić – Ples za rastanak

Najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika „Beovizije 2020″. Publika i stručni žiri će svojim glasovima, u jednakom odnosu, a po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

GLASANJE PUBLIKE

Glasanje će trajati 15 minuta po izvođenju svih 12 takmičarskih pesama. Glasa se slanjem SMS poruke sa rednim brojem pesme na broj 5556. Cena poruke je 36 dinara sa PDV-om i važi za sve mobilne mreže. Sa jednog broja može da se glasa najviše 20 puta.

Voditelji Beovizije biće Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa koji će na glavnoj bini biti uz Draganu Kosjerinu, dok će se iz tzv. „green room“-a uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović – poznati voditelj koji zbog Beovizije dolazi iz daleke Australije.

Revijalni učesnici prve polufinalne večeri biće evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

LISTIĆI ZA GLASANJE

OGAE Srbija vam je spremila glasačke listiće u vektorskom A4 formatu, koje možete da odštampate sebi, svojim ukućanima i prijateljima i tokom prenosa beležite utiske i ocenjujete svaku od 12 pesama koliko će se izvesti u svakom polufinalu. Budite i vi žiri i dobro se zabavite uz dvočasovni šou koji nas očekuje u RTS-ovim studijima 8 i 9. Bodujte pesme, vokalne mogućnosti izvođača, scenske nastupe i kostime. Listiće za polufinalne večeri možete besplatno da preuzmete OVDE.

Prenos prve polufinalne večeri je na programu večeras od 21:00 na kanalina RTS1, RTS Svet, kao i putem onlajn platforme RTS Planeta.

Foto: RTS / Gordan Jović i Nikola Ristić

Scena Beovizije 2020 (Foto: RTS / Gordan Jović i Nikola Ristić)