logo_land2

Glasajte na OGAE 2020 Eurovision Fan Contest-u

Prvo takmičenje za Pesmu Evrovizije održano je davne 1956. godine u švajcarskom gradu Lugano. Tada je na takmičenju bilo 14 pesama iz sedam evropskih država, tako što je svaka zemlja slala po dve pesme. Od tada, najveće muzičko takmičenje na svetu, doživelo je svakave promene od načina glasanja pa sve do konstantnog povećanja broja učesnika, ali nikada se za tih 64 godina, nije desilo da se takmičenje otkaže. Tako će 2020. godina ostati upamćena kao godina, u kojoj se po prvi put takmičenje nije održalo. Iako su sve zemlje odabrale svoje predstavnike i pesme koje će izvesti u maju, nažalost zbog pandemije koronavirusa, te pesme nećemo imati priliku da čujemo na sceni u Roterdamu.

Al kako bi ublažili ovu situaciju, nastalu usled pandemije, OGAE, inače najveća organizovana mreža fanova Evrovizije, odlučila je da napravi onlajn verziju takmičenja, pod nazivom Eurovision Fan Contest.

Svake godine, pre samog takmičenja, OGAE organizuje glasanje među svojim članovima, širom Evrope i sveta, kako bi odabrali favorita na predstojećem takmičenju. Vrlo često su predviđali pobednika takmičenja, što je bio slučaj i 2008. kada je Marija Šerifović, sa pesomom „Molitva“ pobedila na ovom glasanju, a kasnije i na Evroviziji. Ove godine OGAE želi da proširi svoju anketu, tako da pored članova OGAE klubova, mogu da glasaju i svi ostali fanovi Evrovizije.

Glasanje na OGAE Eurovision Fan Contest odvijaće se, tako što će 50% glasova činiti glasovi članova OGAE klubova, dok će ostalih 50% činiti glasovi fanova Evrovizije širom Evrope i sveta. Svako ko želi da učestvuje u glasanju može to uraditi tako što će se besplatno registrovati na sajtu mi-Voice do 3. maja 2020. godine do 23:59 prema srednjoevropskom vremenu. Svi koji žele da se registruju za glasanje, to mogu učniti OVDE.

Sve neophodne informacije kao i uputstvo za glasanje, dobiće svi oni koji su se registrovali na sajtu do predviđenog roka. Pobednik glasanja dobiće trofej od fanova.

Inače treba naglasiti da ovo takmičenje nije povezano sa EBU ili zvaničnom Pesmom Evrovizije i da predstavlja jedan vid zabave za sve ljubitelje Evrovizije.

Naše predstavnice su pozvale sve fanove da se registuju i glasaju za svoje favorite!