SnimanjeRezNastupa

Snimaju se rezervni nastupi za Pesmu Evrovizije

Usled pandemije, pripreme za predstojeću „Pesmu Evrovizije“ drugačije su u odnosu na prethodne godine. Između ostalog, delegacije zemalja učesnica moraju da snime rezervni video nastupa svojih predstavnika koji bi, u slučaju nemogućnosti prisustvovanja takmičenju u Roterdamu, bio emitovan tokom prenosa.

Predstavnik Severne Makedonije, Vasil Garvanlijev, svoj rezervni nastup već je snimio u studiju RTS-a u Košutnjaku. Saradnja evrovizijskih delegacija Srbije i Severne Makedonije, koja traje godinama, sada je proširena i na produkcijske timove. Predstojećeg vikenda, pet delegacija će svoje rezervne nastupe snimiti u studiju u Sofiji. VICTORIA iz Bugarske, Elena Tsagrinou sa Kipra, Stefania iz Grčke, Destiny sa Malte i Natalia Gordienko iz Moldavije su odabrali upravo Sofiju kao svoju rezervnu evrovizijsku destinaciju. Kao i na pravoj Pesmi Evrovizije, izvođači će najpre imati pravo na probe, a potom će snimiti nastup uživo pod nadzorom Evropske radiodifuzne unije. 

Koproducent bugarskog evrovizijskog projekta Genoveva Hristova izrazila je zadovoljstvo što je Sofija deo tog procesa: „Sve oko Evrovizije je u pružanju mogućnosti za kreativne projekte i razmenu znanja. Bugarska je, između ostalog, već važno središte za filmske i muzičke projekte. Sada smo posvećeni napretku u produciranju televizijskih programa koji idu uživo a upravljanje takvim projektima deo je puta koji će Bugarsku učiniti važnom za velike televizijske događaje. Zahvalni smo našim partnerima iz Ten Dots Virtual studija, kao i neverovatnom timu Marvina Ditmana na zajedničkom zalaganju, i naravno delegacijama Malte, Kipra, Moldavije i Grčke koje su nam ukazale poverenje“.

65. Pesma Evrovizije zakazana je za 18. 20. i 22. maj.