Zoi

Zoi sa pesmom „Jasno mi je“ predstavlja OGAE Srbiju na OGAE Song Contest-u 2021.

Predstavnik OGAE Srbije na takmičenju OGAE Song Contest 2021. je pesma „Jasno mi je“ koju izvodi mlada pevačica Zoi. 

OGAE Srbija je tokom leta organizovala domaći izbor za srpskog predstavnika na ovom takmičenju. U konkurenciji je bilo 40 pesama koje su bile raspoređene u 4 polufinala, po 10 pesama. Slično kao i prošle godine, u glasanju su učestvovali članovi kluba OGAE Srbije i pratioci našeg sajta na instagramu. Odnos glasova članova i online pratioca bio je u razmeri 50:50.  U finale domaćeg izbora plasirale su se četriri najbolje pesme iz svakog polufinala.

U tabelama ispod pogledajte koje su sve pesme učestvovale u izboru, kao i rezultate glasanja u polufinalima.

Prvo polufinale

drugo polufinale

trece polufinale

cetvrto polufinale

Nakon polufinala, dobili smo i 16 finalista. Kao i u polufinalima i u finalu su glasali članovi OGAE kluba, koji su činili 50% glasova i pratioci na Instagramu (online glasanje) koji su takođe činili 50% glasova. Zbir poena svih članova OGAE kluba iznosi 464 poena (svaki član kluba je raspoređivao svoje poene po evrovizijskom principu), koliko je i zbir poena onlajn glasanja. Poeni onlajn glasanja raspodelili su se tako što je svaka pesma dobila određeni broj poena prema procentu osvojenih glasova od strane publike. U finalu je ukupno pristiglo 260 glasova publike.

finale

Autor pesme „Jasno mi je“ je kompozitor Miloš Janošević, dok tekst potpisuje Teya Dora. Pesma je zajedno sa spotom objavljena u februaru 2020. Aranžman za pesmu je radio Darko Dimitrov.

Inače, zanimljivo je to da je Zoi, prošle godine učestvovala sa istom pesmom, na domaćem izboru za OGAE Song Contest 2020. godine, i tada je osvojila 7. mesto u finalu. Izgleda da je pesma posle određenog vremenskog perioda dobila više ljubitelja i da je bolje ocenjena od strane članova kluba i publike.

Muzika: Miloš Janošević
Tekst: Teya Dora
Aranžman: Darko Dimitrov, Nikola Kirićanski

Tekst pesme:

Maska se diže, na meni sija meso
Na tebi piše, da si ipak njen, o
Takav si kliše, nemoj da mi pričaš lepo
Nikada više, baš više nikad sve to

Nije ti čudno, što se sa drugom
Budiš sad u toj sobi bez nas, jel’ da?
Navike čudo, ti ljubi nju, dok ja ludim
Klubom gorim bez nas, gde sam?

Al’ sada jasno mi je, da greh si u stvari
Nemir u glavi, i dobro znam što idem
Ja ne bi u naš vir, led si u lavi

Al’ bebe zašto kriješ, da njes si u stvari
Nemir u glavi, i sve je tako kliše
Al’ bežim u nadi, još jednu mi naspi

Jasno ti piše, da više nisam tvoja
Bio si čist greh, bar da sam bila loša
Ne prilazi bliže, ne želim ništa od nas
Sad idi, jer idem, nek te ima ona

Nije ti čudno, što se sa drugom
Budiš sad u toj sobi bez nas, jel’ da?
Navike čudo, ti ljubi nju, dok ja ludim
Klubom gorim bez nas, gde sam?

Al’ sada jasno mi je, da greh si u stvari
Nemir u glavi, i dobro znam što idem
Ja ne bi u naš vir, led si u lavi

Al’ bebe zašto kriješ, da njes si u stvari
Nemir u glavi, i sve je tako kliše
Al’ bežim u nadi, još jednu mi naspi

OGAE Song Contest je godišnje takmičenje za sve OGAE klubove u kom se predstavljaju pesme koje ni na koji način nisu povezane sa Pesmom Evrovizije. To znači da nisu učestvovale na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije, niti na samoj Pesmi Evrovizije. Članovi svakog OGAE kluba internim nominacijama i glasanjem biraju pesmu koja će njihovu zemlju predstavljati na ovom takmičenju, koje je najbolji način upoznavanja aktuelne evropske muzičke produkcije, ali i dobar pokazatelj evropskih muzičkih trendova. Pravilo je da pesma mora biti objavljena u tekućoj ili prethodnoj kalendarskoj godini, da mora biti otpevana na jeziku zemlje iz koje dolazi, kao i da je kraća od 5 minuta.

Domaćin i organizator ovogodišnjeg takmičenja OGAE Song Contest je OGAE Ujedinjenog Kraljevstva, nakon što su osvojili ovo takmičenje treći put za redom. Pobednica prošlogodišnjeg izdanja je Dua Lipa, britanksa pevačica albanskog porekla, sa pesmom „Physical„. Na poršlogodišnjem izdanju OGAE Srbiju, predstavljala je grupa Hurricane i pesma „Favorito“ koja je zauzela nisko 21. mesto sa osvojenih 21 bodova, u konkurenciji od 28 pesama.

Pogledajte prošlogodišnju pobednicu OGAE Song Contest