OVC2021-MilicaPavlovic-sajt

Spot za pesmu „Dabogda propao“ Milice Pavlović, predstavljaće OGAE Srbiju na OGAE Video Contest-u 2021.

Pobednik domaćeg izbora i predstavnik OGAE Srbije na OGAE Video Contest 2021. je spot Milice Pavlović,  za pesmu „Dabogda propao“. Spot je objavljen 9. septembra 2021. godine, a režirao ga je srpski reditelj Nemanja Novaković. Autori muzike „Dabogda propa“ su Marko Peruničić, Nebojša Arežina i Alen Stajić, dok je tekst napisala Ljiljana Jorgovanović.

Prema rečima Milice Pavlović, spot je pun emocija. Spot na jedan mističan način pokazuje, kako je svako od nas doživeo neke loše trenutke i bar jednom bio povređen, te kako pokušavamo da se iz toga izdignemo, pobedimo i osvetimo onima koji su nas povredili. U spotu se pojavljuje pevačica u glavnoj ulozi kao i modeli Demons Model Managament-a.

Inače, izbor za srpskog predstavnika na ovom takmičenju održavao se tokom septembra i oktobra. Za razliku od prethodnih godina, ove godine našeg predstavnika birali su isključivo članovi OGAE kluba. U konkurencije je bilo ukupno 15 video spota, koji su bili raspoređeni u 3 polufinalne grupe. U svakoj grupi imali smo po 5 spotova, a najbolja 2 video spota iz svake grupe plasirali su se u finale, kao i 2 najbolja trećeplasirana spota.

U tabelama ispod, možete pogledati koji su sve spotovi bili u konkurenciji za predstavnika OGAE Srbije na ovom takmičenju kao i rezultate polufinalnih grupa i finala.

grupa A

grupa B

grupa C

Iz svake polufinalne grupe, u finale su se plasirala po dva najbolja spota, kao i dva najbolja trećeplasirana spota, tako da smo u finalu imalu ukupno 8 video spotova.

finale - tabela

* Spotovi za pesme „Dabogda propao“ i „Varalica“ u finalu su imali jednak broj glasova, ali je prednost imao spot za pesmu „Dabogda propao“ jer je osvojio više većih poena (oba spota su imala po 3x12p, 2x10p ali je spot za pesmu „Dabogda propao“ imao jednu 8p više)

Predstavnik OGAE Srbije na OGAE Video Contest-u 2021

Muzika: Marko Peruničić, Nebojša Arežina i Alen Stajić
Tekst: Ljiljana Jorgovanović
Reditelj spota: Nemanja Novaković

Tekst pesme:

Lak plen sam bila,
Neiskusna klinka,
Moje grudi više u snu
Ruku ti ne znaju.

Pala sam na priče
Ološa iz grada,
Dao si mi ljubavi kap
I šaku otrova.

Drugi bi ti možda oprostio,
Ja sam ko soba, gde se neko ubio!

Da te kunem sitno je to,
Da te srušim bitno je to,
Proklet bio taj, koji te je stvorio!
Što se gola penjem na sto,
Što sam kao najgore dno,
Znao bi i ti jednom da si voleo.
Uz visi topao,
Dabogda propao!

Lak plen sam bila,
Telo što te pali,
Kao ratnik služim se s njim,
Tebe da pokosim.

Lezi đubre malo,
Ja ću sve da radim,
Da ti ovu poslednju noć
Ludilom zasladim.

Da te kunem sitno je to,
Da te srušim bitno je to,
Proklet bio taj, koji te je stvorio!
Što se gola penjem na sto,
Što sam kao najgore dno,
Znao bi i ti jednom da si voleo.
Uz visi topao,
Dabogda propao!

Plači moli me,
Sad ne boli me…

Da te kunem sitno je to,
Da te srušim bitno je to,
Proklet bio taj… Dabogda propao!

Što se gola penjem na sto,
Što sam kao najgore dno,
Znao bi i ti jednom da si voleo.
Uz visi topao,
Dabogda propao!

OGAE Video Contest je godišnje takmičenje video spotova u okviru OGAE International mreže. Članovi lokalnih OGAE klubova predlažu video spotove domaće produkcije i vrše izbor video spota koji ih predstavlja na takmičenju. Video spotovi i pesme za koje su snimljeni moraju biti iz tekuće ili prošle godine. Izvođač pesme za spot mora biti državljanin zemlje iz koje se predlaže, a sam video spot ne može preći 5 minuta. Nije nužno da pesma bude otpevana na zvaničnom jeziku određene zemlje.

Ovogodišnje takmičenje organizuje OGAE Švedske zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi spota za pesmu „Fingers Crossed“ u izvođenju švedske pevačice Agnes.

Spisak ranijih pobednika i rezultate srpskih predstavnika možete da pogledate OVDE.

Pobednički spot OGAE Video Contes-a 2020