OSC2022-Seceru-sajt

Milica Pavlović i Albino predstavljaće OGAE Srbiju na OGAE Song Contest-u 2022.

U toku jula, OGAE Srbija organizovala je nacionalno takmičenje na kojem se birao predstavnik za onlajn takmičenje OGAE Song Contest 2022. 

Na nacionalnom takmičenju učestvovalo je rekordnih 55 pesama, koje su bile raspoređene u 5 polufinala, tako da je svako polufinale imalo po 11 pesama. Po 4 najbolje pesme iz svakog polufinala plasirale su se u finale nacionalnog takmičenja, tako da smo u finalu slušali 20 pesama. Kao i prethodnih godina, pobednika su birali članovi OGAE kluba Srbije, ali i članovi foruma i pratioci instagram profila OGAE Srbija, kombinovanjem glasova.

Pobednička pesma na nacionalnom takmičenju koja će predstavljati OGAE Srbiju na OGAE Song Contest-u 2022. je pesma „Šećeru“ koju izvode Milica Pavlović i Albino. Pobednici su u finalu osvojili 169 poena.

Na drugom odnosno trećem mestu našle su se pesme koje izvodi ovogodišnja evrovizijska predstavnica Srbije – Konstrakta. Pesma „Mekano“ sa 158 poena je osvoila drugo mesto, a pesma „Nobl“ sa 134 poena osvojila treće mesto.

U tabelama ispod pogledajte koje su sve pesme učestvovale u nacionalnom izboru, kao i rezultate glasanja u polufinalima i finalu.

 polufinale 1

polufinale 2

polufinale 3

polufinale 4
* u ovom polufinalu dve pesme su imale isti broj poena, ali je u finale prošla pesma koja je dobila više poena od članova OGAE kluba

polufinale 5

finale

Muziku za pesmu „Šećeru“ je komponovao Albino, tekst je napisao , dok su aranžman radili . Pesma je objavljena u aprilu 2022. godine i deo je Miličinog novog albuma koji nosi naziv „Posesivna bivša“.

Muzika: Albino
Tekst: Andrijano Ajzi
Aranžman: Albino, Lowend

Tekst pesme:

Šećeru
Šećeru
Šećeru
Šećeru

Da l’ se pamte naši prvi koraci na mjesecu?
Zavedi me, odvedi me odavde, hajde, hajde
Šećer stavi mi na rane, rane, rane
Poljubi me i gurni me u bazen, hajde, hajde
Vidi, vidi kako se pirane maze

Slatko je more
Kad izađeš iz vode, šećeru
A slatko je more
A još su slađe zore, šećeru

Slatko more
Slatko more, šećeru
Slatko more
Slatko more, šećeru
Slatko more, šećeru
(Slatko more)
(Slatko more)
(Slatko more) Šećeru

Donećeš mi možda nesreću, šećeru
U vodi s tobom nestaću, šećeru
Ne umem, al’ zaplesaću
Da’l se pamte naši prvi koraci na mesec?
Hajde da se kupamo u zoru (Hajde, hajde)
Kad se vreo vazduh pretvara u rosu
Gde su bile tvoje ruke nemam boju (Boju)
Idem tebi i po zemlji vučem kosu

Slatko je more
Kad izađeš iz vode, šećeru
A slatko je more
A još su slađe zore, šećeru

Slatko more
Slatko more, šećeru
Slatko more
Slatko more, šećeru
Slatko more, šećeru
(Slatko more)
(Slatko more) Šećeru

OGAE Song Contest je godišnje takmičenje za sve OGAE klubove u kom se predstavljaju pesme koje ni na koji način nisu povezane sa Pesmom Evrovizije. To znači da nisu učestvovale na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije, niti na samoj Pesmi Evrovizije. Članovi svakog OGAE kluba internim nominacijama i glasanjem biraju pesmu koja će njihovu zemlju predstavljati na ovom takmičenju, koje je najbolji način upoznavanja aktuelne evropske muzičke produkcije, ali i dobar pokazatelj evropskih muzičkih trendova. Pravilo je da pesma mora biti objavljena u tekućoj ili prethodnoj kalendarskoj godini, kao i da je kraća od 5 minuta.

Domaćin i organizator ovogodišnjeg takmičenja OGAE Song Contest je OGAE Australija, koja je prošle godine i osvojila ovo takmičenje. Pobednica prošlogodišnjeg izdanja je umetnica Tones and I sa pesmom Fly Away koja je u finalu osvojila 172 poena.

Na poršlogodišnjem izdanju OGAE Srbiju, predstavljala je mlada pevačica Zoi koja je sa pesmom „Jasno mi je“ zauzela 18. mesto sa osvojenih 30 poena, a u konkurenciji od 29 pesama.

Istoriju ovog takmičenja, sve dosadašnje pobednike, kao i istoriju i rezultate predstavnika OGAE Srbije možete pogledati OVDE.

Pobednica OGAE Song Contest-a 2021