SerbiaEurovision

Srbija je potvrdila svoje učešće na Pesmi Evrovizije 2024!

Radio-televizija Srbije (RTS) potvrdila je učešće Srbije na 68. izdanju Pesme Evrovizije, koje će se održati 7, 9. i 11. maja 2024. godine u švedskom gradu Malmeu. Svog predstavnika Srbija će izabrati, kao i prethodnih godina putem nacionalnog finala, a raspisivanje konkursa očekuje se u narednim nedeljama, saopšteno je našem portalu iz RTS-a.

Inače, Evropska radiodifuzna unija (EBU) i švedski nacionalni emiter (SVT) objavili su prošle nedelje kako će se Pesma Evrovizije održati 7, 9. i 11. maja 2024. godine u švedskom gradu Malmeu, u Malme Areni. U trci za domaćinstvo bili su još i Štokholm i Geteborg.

Kako su domaćini objavili Malme je odabran kao grad domaćin iz razloga što zadovoljava sve kriterijume koje EBU propisuje za organizovanje Pesme Evrovizije, a Malme Arena može da primi oko 15.000 gledalaca i ima odličnu povezanost sa centrom grada, kao i sa aerodromom u glavnom gradu Danske – Kopenhagenu. Arena u Malmeu je otvorena 2008. godine i njoj se već održala Pesma Evrovizije 2013. godine.

Ovo je treći put da ovaj švedski grad ugosti Pesmu Evrovizije. Malme je bio domaćin Pesme Evrovizije 1992. i 2013. godine.