01

Pesme će biti objavljene 25. janauara

Kompozicije koje će učestvovati na festivalu „Pesma za Evroviziju 2024″ biće objavljene na Jutjubu i drugim muzičkim platformama 25. januara. 

U RTS-ovom podkastu „Evrovizijske priče“, autora i voditelja Ivana Simonovića razgovarano je sa Srđanom Mladenovićem iz Službe za korporativni imidž i odnose s javnošću RTS-a i predsednikom OGAE Srbija Nenadom Pribakom o predstojećem festivalu „Pesma za Evroviziju“, ali i već izabranim pesmama za Pesmu Evrovizije, ali i o festivalima i kandidatima u Hrvatskoj, Švedskoj, Španiji, Italiji i Norveškoj.

Srđan Mladenović je naveo da su pripreme za festival u punom jeku i da će sve takmičarske kompozicije biti objavljene 25. januara na zvaničnom Jutjub kanalu „RTS Pesma Evrovizije“, kao i na drugim muzičkim platformama.

tw-std

 

Istovremeno će biti objavljen i raspored učesnika po polufinalima. U oba polufinala biće po 14 takmičara, a u finale će proći po osam najboljih.

Šta se još menja na „Pesmi za Evroviziju“

U podkastu je najavljena i promena u načinu saopštavanja glasova publike na „Pesmi za Evroviziju“.

„Ove godine ćemo promeniti i način saopštavanja glasova u finalu. Tako da ćemo ove godine saopštiti glasove po evrovizijskom principu“, rekao je Srđan Mladenović.

Izvor: RTS

Izvor: RTS

Dodao je da će broj poena koji ima žiri biti jednak broju poena koji ima publika i način saopštavanja biće identičan onome na Pesmi Evrovizije.

„To je tehnički proces. To nije nešto što mi nismo želeli da uradimo. To je nešto što treba da se sprovede od početka do kraja i sada smo spremni za to“, objasnio je Mladenović.

Sagovornici nove epizode podkasta govorili su i o pesmama iz drugih zemalja koje su već izabrale, ali i o festivalima i kandidatima u Hrvatskoj, Švedskoj, Španiji, Italiji i Norveškoj.

Izvor
Izvor: rts,rs