10518710_10152423676091200_7182847814688442505_n

Dečija Evrovizija: Probe – drugi dan

I tokom današnjeg dana se nastavljaju probe za Dečiju Pesmu Evrovizije. Danas je na evrovizijsku scenu prvi put izašla i naša Emilija Đonin

Pored Srbije, danas će prve probe imati i Gruzija, Crna Gora, Hrvatska, San Marino, Slovenija, domaćin Malta i Belorusija. Sve ove probe pratite na našem sajtu.

Gruzija: Lizi Japaridize (Lizi Pop) – Happy Day 

Lizi se sjajno ponaša na sceni, to je ono što se odmah primeti. Pozadina je u skladu sa pesmom, sporo se kreće i šarenih je boja. Mislim da Lizi nije bila obučena u kostim u kojem će nastupiti u subotu, već to čuva za drugu probu. U kostimima su bile devojčice koje nastupaju sa njom. Njihova koreografija je slična baletskoj i u ritmu pesme.

Crna Gora: Maša Vujadinović i Lejla Vulić – Budi dijete na jedan dan

Scenom dominira zelena boja uz nijanse plave. Maša i Lejla su same na sceni. Slično su obučene, pa se može desiti da u ovim kostimima nastupe i u subotu. Imaju i koreografiju koja je u ritmu pesme. Po mom mišljenju, sam nastup izgleda kao nepotpun i nadam se da će na sledećoj probi to ispraviti. Primetio sam da su one prve koje su imale „handsfree“ mikrofone.

Hrvatska: Josie – Game Over

Scenom dominiraju kompjuterski motivi u različitim bojama. Pored Josie, na sceni su i dva dečaka koji igraju u ritmu pesme. Oni imaju zahtevnu koreografiju u kojoj i Josie učestvuje. Ona je poprilično samouverena i ima odlično ponašanje na sceni.

San Marino: The Peppermints – Breaking My Heart

Odlično kretanje po sceni. U pozadini dominiraju tamne boje sa motivima zvezdanog neba. Izvođenje uživo nije loše. Devojke imaju koreografiju za koju su se očigledno dugo pripremale. Verujem da ćemo na kostime sačekati do sledeće probe.

Srbija: Emilija Đonin – Svet u mojim očima

Emilija Đonin je prvi put izašla na scenu na Malti. Opširnije u članku Miloša Savića.

Slovenija: Ula Ložar – Nisi sam (Your Light)

U prvi plan ovog nastupa stavljeni su Ula i njen glas. Ona je obučena u jednostavnu belu haljinu. Dominira scenom koja je uglavnom u tamnim bojama. Verovatno iz istog razloga ne postoji ni posebna koreografija. Sve u svemu, nastup je u potpunom skladu sa pesmom.

Malta: Federica Falzon – Diamonds

Maltežani su se potrudili i oko nastupa svoje predstavnice. Federika sve vreme stoji na bini, dok njen glas dominira scenom. U pozadini se boje menjaju od tamnijih ka svetlijim kako se primiče vrhunac pesme. Predstavnica Malte će nam predstaviti svoj kostim najverovatnije na narednoj probi. Probi je prisustvovala i predsednica Malte.

Belorusija: Nadežda Misjakova – Sokal

Nadežda je poslednja koja je imala prvu probu na ovogodišnjem takmičenju. Koreografija je vrlo živahna, nema usporavanja ili zastajanja u bilo kojem delu pesme. Pozadina koja prati nastup je vrlo živopisna i pokazuje predele netaknute prirode. Ni Nadežda nije pripremila kostim za ovu probu. 

Danas su se završile prve probe takmičara, a već sutra će početi održavanje drugih proba. One će pomoći takmičarima da uobliče i usavrše svoje nastupe. Sutra ponovo probaju predstavnici Holandije, Švedske, Bugarske, Rusije, Italije, Ukrajine, Jermenije i Kipra, a sve detalje ćete saznati na našem sajtu.