Foto: PBS Malta
Foto: PBS Malta

Održana prva proba Srbije

Na pragu smo subotnjeg spektakla za decu, ali i one starije željne dobre pesme, zabave, ali i neizvesnosti koju obično donosi glasanje. Predstavnica Srbije na Dečjoj Evroviziji, Emilija Đonin, nastupiće pod rednim brojem 14, a danas je imala svoju prvu probu na velelepnoj bini, koja je smeštena u brodogradilištu u Marsi na Malti.

Današnja prva proba je očito prošla uspešno i Emilija se lepo snašla na sceni. Emilija je na sceni bila u crnim pantalonama i beloj bluzi, u prvom delu pesme sedi za klavirom, da bi pred završnicu, kada „Svet u mojim očima“ dostiže vrhunac, ustala i prošetala se binom.

Foto: PBS Malta

Foto: PBS Malta

Druga proba Srbije zakazana je za četvrtak u 13 časova, nakon čega će se održati i konferencija za medije srpske delegacije.

Učesnici ovogodišnje Dečje Evrovizije, pored onih osnovnih obaveza, koje podrazumevaju svakodnevne probe za nastup, imaju i druge aktivnosti tokom evrovizijske nedelje. Sve delegacije će imati priliku da obiđu neku zanimljivu lokaciju na Malti i druže se sa tamošnjim stanovništvom, ali i ostalim učesnicima takmičenja. Emilija je juče posetila grad Birgu na jugostočnom delu mateških ostrva, nedaleko od glavnog grada Valete, i koledž St Edward. Tamo je održan koncert, koji je otvorila prošlogodišnja pobednica, Maltežanka Gaja Kauki izvođenjem zvanične pesme takmičenja #Together (Zajedno). Zatim su deca iz škole svirala na klaviru i flautu, te prikazali Maltu kroz vekove, da bi na kraju nastupila Emilija. Ona je otpevala svoju evrovizijsku pesmu „Svet u mojim očima“ i Avičijev hit „Wake me up“ i nagrađena je velikim aplauzom.

Pogledajte fotografije Emilije sa Malte, uključujući dolazak delegacije Srbije na aerodrom i posetu školi St. Edward