Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje

O nama

Organizacija Generalna Amatera Evrovizije Srbija (OGAE Srbija) je nevladina, neprofitna organizacija, koja okuplja fanove Pesme Evrovizije, bavi se promocijom srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije, srpske muzike i kulture u Evropi i svetu. Punopravna smo članica međunarodne mreže OGAE International, koja okuplja preko 40 zemalja članica.

OGAE Srbija ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika na takmičenjima OGAE Second Chance, OGAE Song Contest, OGAE Video Contest i OGAE Retro Contest.

OGAE Srbija :: Vremenska linija

OGAE Srbija :: Vremenska linija

30.04.2004.

Osnivanje organizacije

Osnovani smo 30. aprila 2004. godine, tada pod nazivom OGAE Srbija i Crna Gora.

2004.

Jedan broj članova OGAE SCG odlazi u Istanbul na Pesmu Evrovizije, gde daje podršku našem predstavniku Željku Joksimoviću, koji sa pesmom „Lane moje” zauzima visoko 2. mesto. Predsednik OGAE SCG, Miroslav Luburić, prisustvuje sastanku predsednika OGAE, gde upoznaje ostale predsednike o nastanku našeg kluba i gde smo zatražili punopravno članstvo u OGAE International. Po pravilima OGAE International dobijamo status kandidata u trajanju od godinu dana.

2005.

Članovi OGAE SCG prisutni su na Beoviziji 2005, gde se biralo 14 predstavnika iz Srbije na Evropesmi - Europjesmi 2005. Nakon održanog nacionalnog izbora u Podgorici, OGAE SCG izdaje saopštenje gde sa negodovanjem izražava protest protiv načina glasanja na nacionalnom izboru Evropesma - Europjesma i očiglednog bojkota srpskih predstavnika od strane crnogorskog žirija, posebno glavnog favorita Jelene Tomašević i pesme „Jutro”.

Na Pesmu Evrovizije 2005 u Kijev odlazi predsednik OGAE SCG Miroslav Luburić, kako bi prisustvovao sastanku predsednika OGAE, gde je OGAE SCG primljena u punopravno članstvo. OGAE SCG te godine donosi odluku da ne vrši bojkot, ali i da ne pruži direktnu podršku predstavnicima Državne zajednice Srbija i Crna Gora, grupi No name sa pesmom „Zauvijek moja”.

2006.

Članovi OGAE SCG prisustvuju Beoviziji 2006, kao i Evropesmi - Europjesmi 2006. Nakon izbijanja skandala nakon glasanja crnogorskog dela žirija i ponavljanja scenarija iz 2005. godine, OGAE SCG dan nakon nacionalnog izbora organizuje protest na Trgu republike u Beogradu, gde je bilo prisutno nekoliko hiljada ljudi. Podršku protestu daju mnogi izvođači sa Evropesme, među kojima i grupa Flamingosi. Nekoliko članova OGAE SCG odlazi u Atinu na Pesmu Evrovizije, a predsednik OGAE SCG Miroslav Luburić prisustvuje sastanku predsednika OGAE.

Nakon prestanka postojanja Državne zajednice Srbija i Crna Gora, OGAE SCG menja ime u OGAE Srbija i postaje naslednik OGAE SCG.

2007.

OGAE Srbija organizuje Mission Eurovision 007.

Mission Eurovision 007 – veliki multimedijalni događaj u sklopu nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije - Beovizije 2007, kojim je obeleženo stupanje Srbije kao samostalne države na evropsku muzičku scenu u saradnji sa Radio Televizijom Srbije i produkcijskom kućom MegaTon Production. Pokrovitelji ove manifestacije bili su: Zlatibor voda, Brug jeans, Calfin preduzeće iz Italije, Nektar, Pepsi i preduzeće Dambo. Događaju su prisustvovali značajni elektronski i štampani mediji, poznate ličnosti iz sveta zabavne muzike, diplomatski predstavnici i brojni gosti iz inostranstva.

Prvi put na Beoviziji, ustanovljena je nagrada koju je OGAE Srbija dodeljivala najboljoj kompoziciji po mišljenju članova OGAE Srbija. Nagradu 2007. godine dobija kompozicija "Nebo" u izvođenju Slobodana Trkulje.

Mission Helsinki – marketinške i organizacione aktivnosti za promociju našeg predstavnika i države na 52. takmičenju “Pesma Evrovizije 2007”. Posebno ističemo ideju i realizaciju objavljivanja pesme “Molitva” na finskom jeziku što je Mariju Šerifović izdvojilo od ostalih takmičara i time je dovelo u centar pažnje svih finskih, ali i ostalih evropskih medija. A kao kruna ove idejne strategije je da je Srbija u finalu ovog prestižnog takmičenja od zemlje domaćina Finske dobila maksimalnih 12 poena. Partneri ovog projekta bili su Radio Televizija Srbije i Beoton Production.

U velikom broju, članovi OGAE Srbija prisutni su na Pesmi Evrovizije u Helsinkiju, gde na licu mesta pružaju podršku Mariji Šerifović i zajedno proslavljaju prvu pobedu Srbije na Pesmi Evrovizije.

2008.

OGAE Srbija organizuje:

Europarty - drugi po redu multimedijalni događaj u sklopu nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije - Beovizije 2008, koji je bio posvećen dosadašnjim pobednicima Pesme Evrovizije, ali i uvertira značajnim muzičkim događajima koji su usledili na Pesmi Evrovizije u Beogradu. Događaj je realizovan u saradnji sa Radio Televizijom Srbije i produkcijskom kućom MegaTon Production. Pokrovitelji manifestacije su bili: Zlatibor voda, Brug jeans, Nektar, Pepsi i Grafiks. U odnosu na “Mission Eurovision 007”, ovaj događaj je okupio još veći broj elektronskih i štampanih medija, izvođača iz zemlje i inostranstva, diplomatskih predstavnika i inostranih gostiju.

Nagradu OGAE Srbija za najbolju kompoziciju na Beoviziji dobija pesma “Zavet” u izvođenju Beauty Queens.

09.04.2008. pokrenut je OGAE Srbija Forum, najposećenije mesto za diskusije o Pesmi Evrovizije u regionu.

Eurovision Hospitality program - organizovan sa ciljem da se izađe u susret hiljadama posetilaca Pesme Evrovizije koji su tražili pomoć u pronalaženju adekvatnog smeštaja za vreme ovog takmičenja u Beogradu. Shvatajući ozbiljnost situacije i problem nedostatka smeštajnih kapaciteta uz maksimalnu angažovanost obezbedili smo smeštaj za oko 2000 gostiju iz svih krajeva Evrope i sveta.

Eurocafe - The Eurovision Living Room - organizacija jedinstvenog mesta na petom spratu Palate Beograd u prostoru kluba “Plato”, koje je bilo namenjeno za dnevno i večernje okupljanje posetilaca tokom dve nedelje trajanja Pesme Evrovizije u Beogradu. Za posetioce su organizovani kvizovi, karaoke i plesne večeri, DJ žurke poznatih evropskih DJ-eva, a na raspolaganju im je bio besplatni internet i spa centar. Takođe su organizovane zvanične promocije učesnika iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Islanda i Poljske.

EuroClub Pesme Evrovizije 2008 - zvanično i ekskluzivno mesto zabavnog okupljanja delegacija, učesnika, akreditovanih novinara i ljubitelja Pesme Evrovizije. Tokom petnaest dana organizovali smo raznovrstan multimedijalni program kulturnog i zabavnog karaktera uz učešće najpoznatijih evrovizijskih DJ-eva iz čitave Evrope, plesnih i folklornih ansambala, popularnih domaćih i inostranih izvođača, hora RTS-a. U okviru EuroClub-a organizovane su karaoke sa učesnicima Pesme Evrovizije 2008, zvanični after partiji obe polufinalne i finalne večeri Pesme Evrovizije, modna revija u saradnji sa modnim studijom “Click” u čast dolaska poznatog francuskog kreatora Žan Pol Gotjea, na kojoj su učestvovali naši najpoznatiji modni kreatori i modeli, a posebno ističemo i organizaciju zvaničnih promocija predstavnika Grčke, Kipra, Rusije, Ukrajine, Belorusije, Malte i Bugarske.

Organizovan je sastanak OGAE predsednika u EuroCafe-u, gde smo kao organizacija dobili sve pohvale za sjajno organizovan EuroClub i EuroCafe.

CITYVIZIJA 2008 - u saradnji sa kompanijom Delta u centralnom holu šoping centra “Delta city” organizovali smo takmičenje u evrovizijskim karaokama u kome su učešće uzeli građani Beograda. Takmičenje je ocenjivao internacionalni žiri, a glavna nagrada su bile ulaznice za Pesmu Evrovizije 2008.

2009.

Članovi OGAE Srbija prisustvuju nacionalnom izboru Beovizija 2009.

Nagradu OGAE Srbija za najbolju kompoziciju na Beoviziji dobija pesma “Bili smo najlepši” u izvođenju Ane Nikolić.

Organizovana je druga po redu CITYVIZIJA, takmičenje u pevanju evrvizijskih karaoka u Delta City-ju, gde su članovi žirija bili Marko Kon i Extra Nena, a glavna nagrada put na Pesmu Evrovizije u Moskvu.

Organizovan je evrovizijski Reunion party, gde su gosti bili mnogi članovi inostranih OGAE klubova.

OGAE Srbija učestvuje u kampanji i promociji našeg predstavnika Marka Kona, gde direktno učestvujemo, u saradnji sa stranim OGAE klubovima na snimanju finske, grčke i hebrejske verzije pesme “Cipela”.

U većem broju, članovi OAGE Srbija, odlaze na Pesmu Evrovizije u Moskvu, a predsednik OGAE Srbija Saša Blagojević i sekretar Nenad Pribak, učestvuju na sastanku predsednika OGAE International.

2010.

Članovi OGAE Srbija prisustvuju nacionalnom izboru “Tri pa jedan za Oslo” u studiju RTS-a.

Organizovana treća CITYVIZIJA, takmičenje u pevanju evrovizijskih karaoka u Delta city-ju, gde je jedan od članova žirija bio i predstavnik Srbije, Milan Stanković.

Članovi OGAE Srbija odlaze u Oslo, gde daju podršku našem predstavniku, a predsednik OGAE Srbija Saša Blagojević prisustvuje sastanku predsednika OGAE u Oslu.

Organizovan je prvi “Ovo je Balkan party” u Beogradu, krajem oktobra meseca, gde su gosti bili mnogi članovi OGAE iz inostranstva.

2011.

Članovi OGAE Srbija prisustvuju nacionalnom izboru u studiju RTS-a.

Organizovano je četvrto po redu takmičenje u pevanju evrovizijskih karaoka, ovog puta u Ušće Shopping Centru, pod nazivom UŠĆE KARAOKE SHOW, gde je član žirija bila naša predstavnica Nina Radojičić.

U većem broju članovi OGAE Srbija daju podršku našoj predstavnici u Dizeldorfu.

2012.

Članovi OGAE Srbija prisustvuju predstavljanju pesme “Nije ljubav stvar” u izvođenju Željka Joksimovića u studiju RTS-a u Košutnjaku.

Organizovan je drugi po redu UŠĆE KARAOKE SHOW, gde se kao počasni gost pojavljuje Željko Joksimović, kome je OGAE Srbija uručila nagradu za sveukupni doprinos na Pesmi Evrovizije.

Članovi OGAE Srbija prisustvuju takmičenju u Bakuu, gde na licu mesta daju podršku Željku Joksimoviću. Te godine dato je više intervjua za strane medije, i urađeno više uključenja u emisije u domaćim medijima.

Predsednik OGAE Srbija Nenad Pribak prisustvuje sastanku predsednika OGAE.

2013.

Članovi OGAE Srbija prisustvuju BEOSONG-u, nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije 2013.

Organizovana je četvrta po redu CITYVIZIJA, takmičenje u pevanju evrovizijskih karaoka u Delta City-ju, gde su članice žirija bile predstavnice Srbije Moje 3.

Članovi OGAE Srbija odlaze u Malme i daju podršku našim predstavnicama. Predsednik OGAE Srbija prisustvuje sastanku predsednika OGAE.

OGAE Srbija, nakon odluke RTS-a da zbog finansijskih razloga odustaje od učešća na Pesmi Evrovizije u Kopenhagenu, pokreće akciju u javnosti, saopštenjem za javnost, gde se traži da se odluka preispita i nudi pomoć u pronalaženju rešenja za odlazak na Pesmu Evrovizije. U tu svrhu, obavljen je i razgovor sa ambasadorom Danske. Zbog nezainteresovanosti državnih organa, nažalost odluka nije promenjena.

2014.

I pored odsustva Srbije, članovi OGAE Srbija odlaze u Kopenhagen na Pesmu Evrovizije. Predsednik OGAE Srbija Nenad Pribak prisustvuje sastanku predsednika OGAE.

Organizovana je peta po redu CITYVIZIJA u Delta City-ju, a članovi žirija bili su predstavnik Crne Gore na Pesmi Evrovizije 2014 Sergej Ćetković, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2008 Jelena Tomašević i naš popularni pevač Aleksa Jelić.

UPRAVNI ODBOR

Upoznaj članove Upravnog odbora OGAE Srbija!

Podeli sa prijateljima

Prijavi se na naš YouTube kanal