Svedska_balon

Melodifestivalen 2015: Poznati svi učesnici

Kao što je najavljeno, na današnjoj pres konferenciji održanoj u 10 časova, objavljena su imena preostalih 14 polufinalista, podeljenih u dve grupe:

U trećem polufinalu, 21.februara (Estersund) nastupiće:

Andreas Weise – Bring Out The Fire

Isa – Don’t Stop

Kalle Johansson – För din skull

Kristin Amparo – I See You

Ellen Benediktsson – Insomnia

Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Liem Frije)

Andreas Johnson – Living To Die

Primetan je veliki broj  mladih izvođača u ovom polufinalu – najmlađi je sedamnaestogodišnji Kalle Johansson.  Tu je i dve godine starija Ellen Benediktsson, nama poznata kao finalista ovog festivala 2014. Najzapaženije rezultate iz ove grupe zabeležio je Andreas Johnson, od kojih je najveći osvojeno drugo mesto na ovom takmičenju, 2007. a godinu dana ranije bio je treći.

U četvrtom polufinalu, 28.februara (Erebro) učestvuju sledeći izvođači:

Caroline Wennergren – Black Swan

JTR – Building It Up

Midnight Boy – Don’t Say No

Annika Herlitz – Ett andetag

Hasse Andersson – Guld och gröna skogar

Måns Zelmerlöw – Heroes

Dinah Nah – Make Me (La La La)

Najpoznatije ime u ovoj grupi izvođača je svakako Måns Zelmerlöw, koji je bio i voditelj ovog festivala, 2010. a sjajne uspehe zabeležio je 2009. i 2007.kada je u finalu bio treći sa ovom pesmom:

Neka od zvučnih imena nisu prošla selekciju, a tu pre svega mislimo na učesnika Eurosonga 1995 – Jana Johansena o kom smo pisali ranije, kao ni grupa Panetoz, iza čije pesme stoji autor evrovizijskog hita Always (Azerbejdžan 2009), što govori o jakoj konkurenciji na ovom nacionalnom izboru.