timthumb

OGAE mreža slavi 30 godina postojanja!

Pre 30 godina osnovan je prvi evrovizijski fan klub u Finskoj. Upravo zbog toga, OGAE mreža slavi 30 godina postojanja. Tokom godina, od male grupe navijača Evrovizije, OGAE Internešnal je izrastao u svetsku organizaciju sa 42 zemlje članice i članstvom od skoro 10.000 ljudi!

OGAE klubovi su pokazali značajan napredak u prethodnih nekoliko godina. Njihov rad je postao profesionalan, posebno uvođenjem međunarodne OGAE članske karte, što je značajno doprinelo porasu broja članova. 30 godina je dug period za svaku organizaciju i drago nam je jer danas stvaramo istoriju, kaže Majken Maemets, predsednik međunarodne OGAE mreže.

Povodom jubileja, u subotu 29. novembra, OGAE Finska će organizovati evrovozijski događaj u Helsinkiju, koji tradicionalno okuplja stotine fanova iz Finske i Evrope, a veče će biti ispunjeno prisustvom evrovizijskih učesnika i evrovizijskom muzikom.

OGAE Internešnal je neprofitna krovna organizacija fanova Evrovizije. Prvi OGAE klub osnovan je 1984. godine u Savonlinu u Finskoj. Od tada OGAE postaje najveća organizacija fanova Evrovizije. Svaka zemlja koja je bar jednom učestvovala na Pesmi Evrovizije ima mogućnost da osnuje svoj OGAE klub, dok su ostale zemlje okupljene u OGAE Ostatak sveta.

OGAE Internešnal je zvanično registrovan u junu 2011. godine u Francuskoj, a sada broji 42 zemlje članice i skoro 10.000 članova.

OGAE Srbija svim članovima OGAE mreže čestita jubilej i podseća da je punopravni član ove organizacije već 10 godina, od svog zvaničnog osnivanja 2004. godine.