Belorusija_balon

Završeno prijavljivanje na beloruski konkurs

Beloruski nacionalni emiter, BTRC, danas zaključuje spisak kompozicija koje su se prijavile na konkurs za predstavnika ove zemlje u Beču. Na adresu televizije pristiglo je preko 110 prijava od strane izvođača i kompozitora. Na audiciju će biti pozvano oko 100 izvođača, što bendova, što solista. 

Međutim, ove brojke nisu konačne, pošto se još uvek očekuju prijave koje su poslate poslednjeg dana za prijavu, 21. novembra. Da podsetimo, sve prijave je trebalo da se pošalju putem pošte.

Prema prijavama koje su do sada pristigle, iz BTRC-a kažu da je očigledno da će priliku da predstavljaju Belorusiju na Pesmi Evrovizije sledeće godine imati i poznati muzičari i bendovi, ali i neka potpuno nova lica.

Kako se navodi, prijave su poslali sastavi Napoli, Switter Boys, Inzhir i Milki and Misters. Što se tiče solista, na listi su Tasha Odi, Aura, Alexei Gross, Daria, Gyunesh, Janet, Uzari & Maimuna i Vitaly Voronko.

Audicija će biti održana 4. i 5. decembra u prostorijama nacionalne televizije. Rezultati audicija će takođe biti objavljeni 5. decembra. Profesionalni žiri će odabrati najmanje 15 izvođača koji će nastupiti u finalu. Žreb koji će odrediti redosled nastupanja biće održan 7. decembra

Finale nacionalnog izbora biće održano 26. decembra uz prenos na televiziji, a pobednik takmičenja postaće predstavnik Belorusije u maju u Beču.

Izvor