nina_sublati_16996

Nina Sublati predstavlja Gruziju

Nina Sublati predstavljaće Gruziju na Pesmi Evrovizije koja će se u maju održati u Beču. Kombinacijom glasova publike i internacionalnog žirija u konkurenciji pet izvođača odlučeno je da Nina bude ta koja će stajati ispred zastave svoje zemlje u Beču. Pored malteške i gruzijska pesma nosi naziv “Warrior“.

U ovoj skromnoj emisiji koja je trajala svega 40-ak minuta svih pet izvođača predstavilo se publici, ali niko od izvođača nije nastupao već je produkcija odlučila da pusti isečke svih pet pesama jer je publika bila upoznata sa numerama od ranije. Publika je glasala od ulaska u 2015. godinu, a žiri je svoje glasove saopštavao putem video poziva ocenjujući pesme ocenama od 1 do 5. Kombinacijom glasova publike i žirija odlučeno je da pesma “Warrior“ koju izvodi Nina Sublati predstavlja Gruziju na narednom takmičenju za Pesmu Evrovizije.

Izvođači koji su učestvovali u ovogodišnjem nacionalnom finalu Gruzije su:

Eter Beriashvili – If someone
Edvard Meison – We are free
Niutone – Run away
Nina Sublati – Warrior
Misha Sulukhia – One & only

Internacionalni žiri bio je u sastavu Emmelie De ForestEugen EliuThomas G:sonMarco BreyRalf Reinink

Nina je bila apsolutni pobednik kod publike, ali i miljenik ovih pet članova žirija jer rezultati pokazuju da je zbrajanjem glasova svih pet članova žirija Nina zauzela 1. mesto osvojivši 2 poena više od Mishe Sulukhie.

U prilog dostavljamo i ukupne rezultate internacionalnog žirija, po redosledu kojim su pesme predstavljene, tj. kako je iznad navedeno.

points

Nina je rođena u Moskvi 31.01.1995. Pored pevanja bavi se još i pisanjem tekstova kao i modelingom. Pobednica je gruzijske verzije Idola 2013. godine. Završila je umetničku školu, a 2008. dobila poziv da se bavi modelingom na šta i pristaje. 2011. počinje da radi sa gruzijskim Dream Studio-om i to u saradnji sa popularnim gruzijskim izvođačem Berom Ivanišviliem. Početkom 2014. godine izbacuje svoj debi album pod nazivom “Dare to be“ koji postaje najprodavaniji album u Gruziji prošle godine. A kao nagrada svemu što je prethodilo dolazi pobeda na nacionalnom izboru Gruzije za Pesmu Evrovizije 2015. godine. Idoli su joj Dženis Džoplin, Brian Molko i Bjork.