Jessica Andersson i Eric Saade (Foto: SVT)
Jessica Andersson i Eric Saade (Foto: SVT)

Eric Saade i Jessica Andersson u finalu Melodifestivalena

Večeras je u Geteborgu održano prvo polufinale Melodifestivalena. Nastupilo je sedam takmičara, a u finale su prošli Eric Saade i Jessica Andersson.

Eric Saade je izveo kompoziciju pod nazivom Sting, a Jessica Andersson pesmu Can’t Hurt Me Now. Oboje su neposredno nakon prolaska u finale izjavili da su veoma srećni zbog plasmana. 

U tzv. „Drugu šansu“ (Andra Chansen) su se plasirale dve kompozcije, Hello Hi grupe Dolly Style i Det rår vi inte för, pesma koju su zajedno izveli Behrang Miri i Victor Crone.

SVT nam je kao i svake godine priredio pravi televizijski spektakl. Na samom početku, prošlogodišnja pobednica, a ovogodišnja voditeljka Sanna Nielsen pevala je malo drugačiju verziju svoje pesme Undo, uz pomoć voditelja Robina Paulssona.

Nakon toga započeo je takmičarski deo večeri. Prva koja je izašla na scenu Melodifestivalena ove godine bila je Molly Petersson Hammar. Ona je izvela zahtevnu pesmu I’ll Be Fine. Nakon nje, Daniel Gildenlöw je izveo sporiju pesmu Pappa.

Pod rednim brojem 3, na scenu je izašao prvi duet na ovogodišnjem Melfestu. Pesmu One by One  zajedno su izveli Elyze Rid Rickard Söderberg. Odmah nakon njih dvoje, na sceni se pojavila grupa Dolly Style koja je ostavila utisak po svom specifičnom stajlingu. Grupa koja se sastoji od tri devojke izvela je pesmu Hello Hi. Behrang Miri i Victor Crone još jedan je duet koji je nastupio večeras. Oni su izveli veoma zanimljivu pesmu Det rår vi inte för. U autorskom timu ove kompozicije, između ostalih, je i Måns Zelmerlöw, učesnik četvrtog polufinala koje će se održati u Erebrou.

Izvođači koji su poslednji nastupili su bili upravo finalisti. Jessica Andersson je već sedmi put na Melodifestivalenu, a učestvovala je na Pesmi Evrovizije 2003, u okviru sastava Fame sa Magnusom Bäcklundom. Oni su tada zauzeli peto mesto. Eric Saade je večeras zabeležio svoje treće učešće na festivalu, a drugo učešće mu je donelo najveći uspeh – pobedio je i predstavljao Švedsku u Dizeldorfu 2011. sa pesmom Popular.

Drugo polufinale se održava naredne subote u Malmeu. Tada ćemo čuti sedam novih kompozicija, od kojih će dve proći direktno u finale.

Rezultati 1. polufinala

Ceo šou pogledajte OVDE. Pojedinačne nastupe, izuzev nastupa direktnih finalista, možete pogledati na veb stranici Melodifestivalena ili klikom na naziv pesme.

Direktni finalista // Eric Saade – Sting
Direktni finalista // Jessica Andersson - Can’t hurt me now

Druga šansa // Dolly StyleHello Hi
Druga šansa // Behrang Miri feat. Victor CroneDet rår vi inte för

5. mesto // Elize Ryd & Rickard Söderberg One by one
6. mesto // Molly Pettersson Hammar - I’ll be fine
7. mesto // Daniel Gildenlöw Pappa

Jedan komentar

  1. Saade

    Eric Saade je bio najbolji! <3 Nastup je bio savrsen :)