EestiLaul

Estonija: Objavljeni prvi finalisti

U subotu uveče je i Estonija započela sa procesom izbora svog predstavnika na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Beču. Tada je održano prvo polufinale festivala Eesti Laul 2015.

Ovaj festival je tokom godina postao jedan od popularnijih u Evropi, a poznat je po tome što se fokusira na talenat izvođača, ali i na pesme na estonskom jeziku. Plasmani Estonije su tokom godina bili različiti, ali estonski javni servis ERR je odlučan da ove godine obezbedi dobru i zasluženu poziciju svom predstavniku.

U tom duhu je održano prvo polufinale. Odluku o finalistima doneli su zajedno publika i stručni žiri. Ovo je spisak finalista po nasumičnom redosledu, a pesme možete da čujete ako kliknete na naziv pesme.

U finale nisu uspeli da se plasiraju Karl-Erik Taukar, Miina, Liis Lemsalu i Egert Milder,  Airi Vipulkumar Kansar i grupa Bluestocking.

Pre početka ovog polufinala, Karl-Erik Taukar, Liis Lemsalu i Egert Milder, Elisa Kolk i grupa Elephant From Neptune su bili favoriti za plasman u finale. Pored njih, grupa Robin Juhkental & The Big Bangers je takođe bila jedan od favorita. Robin Juhkental je već jedanput predstavljao Estoniju na Pesmi Evrovizije. On je sa grupom Malcolm Lincoln, čiji je bio i frontmen, u Oslu 2010. izveo pesmu Siren.

Naredno polufinale biće održano u subotu, 14. februara uz direktan prenos na programu ETV-a i preko interneta.