Litvanija_balon

Litvanija: Dve dame napustile takmičenje

Sinoć smo na programu LRT imali priliku da vidimo petu emisiju litvanskog nacionalnog izbora. U emisiji koja je snimljena 27. januara, nastupilo je sedam takmičara. 

Sistem eliminacije takmičara je ostao isti. Žiri koji sedi u studiju daje glasove koji se zbrajaju i računaju kao glas litvanskog žirija. U studiju je sinoć bio četvročlani žiri u sledećem sastavu:  Ramūnas Zilnys (muzički kritičar), Rosita Čivilytė (pevačica), Gintaras Rinkevičius (dirigent) i Darius Užkuraitis (muzikolog). Glasove daju i članovi međunarodnog žirija. Sastav ovog žirija se u odnosu na prethodne emisije nije promenio, pa su svoje glasove i sinoć davali René Romkes iz Holandije, Lela Tsutsurmia iz Gruzije i Ralf Eilands iz Letonije.

I u sinoćnoj emisiji zabeležen je porast broja SMS glasova. Publika i žiri su se i ovog puta usaglasili po pitanju najlošijeg takmičara. Neringa Šiaudikytė osvojila je svega osam poena, po četiri od publike i žirija. Malo bolji učinak ostvarila je Liepa Mondeikaitė, ali ni osvojenih jedanaest poena nije bilo dovoljno za opstanak u tekmičenju. Prvo mesto osvojila je Mia, koja je u duetu sa Edgarasom Lubysom pevala pesmu Take My Love . Edgaras je ostavio malo lošiji utisak, pa je zauzeo četvrto mesto. Vaidas Baumila je zauzeo drugo mesto sa 20 poena. Isti broj peona je imala i Mia, ali je ona, zbog većeg broja glasova publike, zauzela prvo mesto.

Evo i kompletne tabele sa glasovima i poenima žirija i publike. Pogledajte nastupe klikom na naziv pesme.

Mesto Izvođač Pesma Glasovi žirija Poeni žirija SMS glasovi SMS poeni Ukupno poena
1. Mia Take My Love 29 8 1116 12 20
2. Vaidas Baumila The Right Way 38 10 1042 10 20
3. Monika Linkytė No More Tears 41 12 994 7 19
4. Edgaras Lubys Take My Love 27 7 1040 8 15
5. Jurgis Brūzga This Time 27 7 686 5 12
6. Liepa Mondeikaitė Skęstu 26 5 796 6 11
7. Neringa Šiaudikytė Dangerous (S. O. S) 20 4 103 4 8

 

Rekapitulacija 5. emisije

Sledeća emisija litvanskog nacionalnog izbora na programu je u subotu, 7. februara. U toj emisiji će se pet preostalih takmičara boriti za tri mesta u finalu.

Izvor
  • LRT