Mariette i Magnus Carlsson (Foto: SVT)
Mariette i Magnus Carlsson (Foto: SVT)

Magnus Carlsson i Mariette su finalisti Melodifestivalena

U subotu je u Malmeu održano drugo polufinalno veče Melodifestivalena. Nastupilo je sedam takmičara, a priliku da nastupi direktno u finalu dobilo je samo dvoje – Magnus Carlsson i Mariette.

Magnus Carlsson se plasirao u finale zahvaljujući pesmi Möt mig i Gamla stan (Nađimo se u Starom gradu), dok je Mariette izvela kompoziciju sa nazivom Don’t Stop Believing (Nemoj da prestaneš da veruješ).

Andra chansen, odnosno baraž, plasirali su se Linus Svenning i duet Samir i Viktor.

Veče je počelo zanimljivo. Na samom početku nastupili su voditelji Sanna Nielsen Robin Paulsson. Pevali su pesmu Vad kan gå fel (Šta može poći po zlu) uz koreografiju u kojoj je skoro sve „pošlo po zlu“. Nakon toga je započeo takmičarski deo večeri, a prvi je nastupio Linus Svenning sa pesmom Forever Starts Today. Pesma je sporog tempa, ali ju je pratilo mnoštvo scenskih efekata. Emilie Irewald je ubrzo bila na sceni i otpevala svoju pesmu izuzetno sporog tempa Där och då med dig (Tada i tamo sa tobom).

Redni broj 3 je bio rezervisan za muški duet. Samir i Viktor su izveli svoju pesmu Groupie, koja je vrlo brzog ritma, a čak su pravili i selfije sa publikom pomoću sve popularnijeg selfi štapa. Nakon njih je nastupila grupa Neverstore. Oni su izveli pesmu If I Was God For One Day.

Marie Bergman i Sanne Salomonsen sa baladom Nonetheless nastupile su pod rednim brojem 5. Za vreme njihovog nastupa, scena je bila u tamnim bojama sa nekoliko svetlih detalja. 

Isto kao i u Geteborgu, poslednji su nastupili upravo finalisti. Magnusu Carlssonu ovo je osmo učešće na Melodifestivalenu, međutim treći put nastupa samostalno. Nijednom nije imao priliku da ode na Pesmu Evrovizije. Mariette prvi put učestvuje na švedskom nacionalnom izboru. Popularnost je dobila zahvaljujući učešću u talent-šouu Idol.

Treće polufinale je već naredne subote, a biće održano u Estersundu. Tada će se javnosti predstaviti sedam izvođača, a samo će dva uspeti da prođu direktno u finale.