© Lifeball / Christoph Leder
© Lifeball / Christoph Leder

Evrovizijske noći od 11. do 16. maja

U jeku priprema za najveći muzički događaj na planeti, austrijski domaćini nas gotovo svakodnevno obraduju novim sadržajima koje pripremaju za posetioce. Iako će prve probe u Wiener Stadthalle početi od 11. maja, ceremonija zvaničnog otvaranja je 17. maja, kada se otvaraju i Euroklub, Euro Fan kafe i Evrovizijsko selo (Eurovision Village). Ipak, oni koji dođu nedelju dana ranije imaće gde da se zabave. Od 11. do 16. maja svakodnevno će se organizovati Evrovizijske noći (Eurovision Nights).

One će biti organizovane svake večeri na drugom mestu iz ponude bečke klupske scene, kako bi se članovima delegacija i ostalim akreditovanim gostima pokazao raznovrstan noćni život austrijske prestonice. Klikom na adresu možete pogledati lokaciju na mapi grada Beča.

EUROVISION START NIGHT – Ponedeljak, 11. maj
Specijalni akt: Elektronski duo „Möwe“

Lokacija: Café Leopold (Museumsplatz 1, 1070 Beč, www.cafe-leopold.at)

EUROVISION JAM NIGHT – Utorak, 12. maj
Evrovizijski umetnici se pozivaju na spontan nastup sa evrovizijskim Session bendom.

Lokacija: U4 (Schönbrunner Straße 222-228, 1120 Beč, www.u-4.at)

EUROVISION JAM NIGHT – Sreda, 13. maj
Evrovizijski umetnici se pozivaju na spontan nastup sa evrovizijskim Session bendom.

Lokacija: Albertina Passage (Opernring/Operngasse, 1010 Beč, www.albertinapassage.at)

EUROWIES’N NIGHT – Četvrtak, 14. maj
Najveća kostim žurka pod motom „Divno, Raznobojno, Tradicionalno – Tvoja zemlja, Tvoj stil!“. Svi gosti se pozivaju da nose tipičnu odeću i kostime njihovih zemalja. Mesto dešavanja je donji Belvedere dvorac.

Lokacija:
Donji Belvedere (Prinz-Eugen-Straße 27, 1030 Beč, www.belvedere.at)

EUROVISION JAM NIGHT – Petak, 15. maj
Evrovizijski umetnici se pozivaju na spontan nastup sa evrovizijskim Session bendom.

Lokacija:
Chaya Fuera (Kandlgasse 19-21, 1070 Beč, www.chayafuera.com)

EUROVISION LIFE BALL NIGHT – Subota, 16. maj
Najveći evropski dobrotvorni događaj možete pratiti na velikom javnom ekranu u Pratersauni. Life Ball je godišnji događaj čiji je cilj da se na nekonvencionalan način pomogne ugroženim ljudima da se bore protiv tabu statusa HIV/AIDS-a u društvu. Sam događaj je humanitarnog karaktera i odvija se na Rathausplatz-u. Dvočasovna ceremonija otvaranja je zakazana sa početkom u 21:30 na otvorenom, da bi se potom od 23:30 događaj preselio u Gradsku kuću (Rathaus) koja dominira trgom. Na njemu će prisustvovati dosta poznatih, između ostalih i modni dizajner Žan Pol Gotje i holivudska zvezda Šarliz Teron. Gotje će održati modni šou pa se očekuju kreacije šarenog kolorita. Dan ranije u Burgteatru u istu svrhu će se održati koncert na kome će gosti biti i operske zvezde Ana Netrepko i Plasido Domingo. Ove godine, stejdž će biti u obliku upravne zgrade bečke secesije. Inače na ovom istom mestu realizovaće se Evrovizijsko selo.

Lokacija:
Pratersauna (Waldsteingartenstraße 135, 1020 Beč)