Euroklub1

Poznato mesto za Euroklub

Nacionalni emiter Austrije, ORF, saopštio je da će se zvaničan Euroklub Pesme Evrovizije u Beču nalaziti u Ottakringer Brewery. 

Euroklub je mesto gde fanovi, novinari, pevači i članovi delegacija mogu uživati u evrovizijskoj muzici i žurkama do ranih jutarnjih sati. Ove godine se procenjuje da će oko 2000 akreditovanih novinara, fanova i članova delegacija moći da uživaju u Euroklubu.

img_0643_0Ottakringer Brewery je originalno pivnica koja se nalazi u delu Beča koji se zove Ottakringer, a to je 16. okrug i udaljena je samo 5 minuta vožnje od hale Wiener Stadthalle u kojoj će se održati 60. izdanje Pesme Evrovizije. Akreditovani novinari će moći da razgovaraju sa učesnicima takmičenja, dok će delegacije imati priliku da na ovom mestu organizuju svoje promotivne žurke. 

Zvanično Euroklub će otvoriti svoja vrata 17. maja odmah nakon prijema dobrodošlice za sve učesnike koji će se održati u Wiener Rathaus. Euroklub će biti i mesto gde će se održati čuveni After party nakon završetka velikog finala. Dakle, Euroklub će raditi od 17. do 23. maja.

Obično je Euroklub na ranijim Evrovizijama bio otvoren tokom obe evrovizijske nedelje, što ovog puta nije tako. Ali nema mesta brizi, jer su domaćini tokom prve nedelje pripremili niz zanimljivih događaja i mesta u Beču na kojima će akreditovani novinari, fanovi i članovi delegacija moći da uživaju. Naime, tokom prve nedelje od 11. do 16. maja biće organizovan zabavni program na različitim lokacijama širom Beča, gde će se pokazati gostoprimstvo grada domaćina.

8545