Melodifestivalen2015

Finalisti Melodifestivalena (drugi deo)

Približavamo se finalu ovogodišnjeg Melodifestivalena, švedskog nacionalnog izbora. Nakon četiri polufinala i baraža, došli smo do broja od dvanaest takmičara koji će u subotu pokušati da dobiju kartu za Beč. Tokom ove nedelje vam predstavljamo ovogodišnje finaliste. Već ste imali priliku da pročitate podatke o takmičarima koji će nastupiti prvi u finalnoj večeri, Samir & Viktor i JTR, a danas predstavljamo pevačicu zanimljivog imena – Dinah Nah i izvođača tradicionalne švedske muzike, Jona Henrika Fjällgrena.

3. Make Me (La La La) - Dinah Nah

Tekst i muzika: Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm

Malin Sundström, mnogo poznatija pod svojim umetničkim imenom Dinah Nah, od devedesetih je godina prisutna na švedskoj muzičkoj sceni. Bila je član grupe Caramell, koja je imala nekoliko hitova u to vreme. Sada nastupa sa novim imenom i novim pesmama. Godine 2012, izdala je svoj prvi singl pod nazivom I Am, a godinu dana kasnije u javnost je izašao i njen drugi singl Like You. Do finala je došla preko baraža, odnosno Druge šanse. U duelu je pobedila grupu Dolly Style.

4. Jag är fri (Manne Leam Friije) – Jon Henrik Fjällgren

Tekst i muzika: Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin

Četvrti će u finalu nastupiti Jon Henrik Fjällgren sa pesmom Jag är fri. Ova pesma sadrži tradicionalne elemente koji su pomogli Jonu Henriku da postane popularan u Švedskoj. Svoj prvi koncert je održao sa 14 godina i to pred švedskim kraljevskim parom. Dve godine kasnije izdao je i svoj prvi album. Međutim, najveću popularnost je doživeo tek prošle godine, učešćem u švedskoj verziji emisije Ja imam talenat (Talang Sverige). On je odneo pobedu na ovom takmičenju, a nakon toga je izdao još jedan album sa tradicionalnom muzikom. U finale Melodifestivalena plasirao se direktno iz trećeg polufinala zajedno sa Isom.

Dajte svoje mišljenje o pobedniku Melodifestivalena. Učestvujte u našoj anketi, čije ćemo rezultate objaviti u subotu, neposredno pre finala.

Anketa je istekla.

Ko je vaš favorit na Melodifestivalenu 2015?