ESC_60th_anniversary_logo

Budite deo konferencije o Evroviziji

Želite da saznate više o masovnom uticaju koji Evrovizija ima na evropsko društvo u poslednjih 60 godina? Sve to možete saznati sutra 24. aprila, na posebnoj Konferenciji u Londonu, koja će istraživati društveni, politički i kulturni uticaje najveće svetske zabavne emisije. I vi možete učestvovati!

O ovoj konferenciji smo vas već obavestili, ali sada su poznate i neke pojedinosti, da počinje u 11 časova i da će biti prenošena uživo na Eurovision.tv.

Skoro 200 akademika, novinara, medijskih profesionalaca i fanova, okupiće se na Konferenciji povodom 60 godina Pesme Evrovizije. Vi im se možete pridružiti online i komunicirati sa panelistima Konferencije preko Tvitera @EBU_HQ @Eurovision koristeći heštag #Eurovision60.

Neke od tema o kojima će se raspravljati su kako je Pesma Evrovizije stvorila platformu za stvaranje nacionalnih i evropskih identiteta, kako ovaj događaj slavi različitost manjinskih zajednica i kako se koristi u svrhu brendiranja zemalja kao što su Estonija i Ukrajina. Konferencija će takođe istražiti ulogu takmičenja u unapređenju razvoja satelitske i TV tehnologije. Agendu konferencije možete pogledati OVDE.

Končita Vurst, pobednica Pesme Evrovizije 2014, će na vaša pitanja preko tvitera odgovarati od 16:15 časova.

Na Konferenciji će govoriti Jan Ola Sand - supervizor Pesme Evrovizije, Sice Bejker – supervizor događaja, Endi Knol – komentator Austrije i mnogi drugi.

Izvor
  • eurovision.tv