amber

Intervju sa Amber, predstavnicom Malte na Pesmi Evrovizije

Zdravo Amber! Hvala ti što si odvojila vreme da popričaš sa nama! Kako se osećas pošto si konačno dobila čast da predstavljaš Maltu na Pesmi Evrovizije?

- Veoma sam srećna. Ovo je bio peti put kako pokušavam da pobedim na malteškom izboru za predstavnika na Pesmi Evrovizije i vrlo sam srećna što sam konačno pobedila. Velika mi je čast što ću predstavljati Maltu u Beču. Nadam se da će moj nastup učiniti moju naciju ponosnom.

Nedavno je objavljena nova verzija tvoje pesme Warrior. Kako ste došli na ideju da malo promenite pesmu? Koju verziju ćeš izvesti u Beču, novu ili staru?

- Pesma je pisana specijalno za mene. Sa kompozitorom i tekstopiscem smo diskutovali kako se pesma može učiniti boljom. Oni su veoma talentovani i odlučili su da pesma ipak zahteva male popravke kako bi ostavljala bolji utisak na publiku. Ja sam oduševljena novom verzijom, pogotovo instrumentalom u njoj. Tu verziju ću i izvesti u maju u Beču.

Tekst pesme ima veoma jaku poruku. Na koj način si ti povezana s njim?

- Slažem se da pesma ima moćan tekst. Važna stvar je da se svaki čovek može povezati s tekstom. To je jedna inspirativna pesma koja pomaže da se pronađe unutrašnja snaga da se prevaziđu poteškoće sa kojima se suočavamo u životu. Ako ste ikada zlostavljani, ova pesma može imati veliki uticaj na vas. Ako ste se borili sa nekom bolešću, ova pesma vam takođe može dosta značiti. Koju god da prepreku imate u životu, ovo je pesma koja vam može pomoći da se izborite s njom.

Možeš li nam reći nešto o scenografiji svog nastupa koji ćeš imati u Beču?

- Ništa još nismo zvanično odlučili, ali plan je da se držimo jednostavnosti bez ikakvih preteranih ukrasa.

amber_8Mnogi evrovizijski fanovi smatraju da Malta ima velike šanse da se posle dosta godina opet vrati u top pet najboljih pesama. Da li misliš da možeš da pobediš?

- Nadam se da si u pravu! Znam da imam dobru pesmu, ali na takmičenju će se nadmetati 40 pesama od kojih samo jedna može pobediti. Možda je ovo godina Malte, možda i Srbije! Ja jedino mogu da dam svoj maksimum i da se nadam da će ljudi glasati za Maltu.

 

Da li si čula druge pesme koje će se takmičiti? Imaš li neke favorite?

- Postoji nekoliko dosta dobrih pesama ove godine. Meni se najviše sviđa španska. Kipar ima specifičnu pesmu; Švedska je takođe jedan od kandidata za pobedu. Pretpostavljam da ću imati desetak favorita do početka takmičenja. Srpska pesma ima dobar ritam i Bojana je sjajna pevačica. Držaću joj palčeve u prvom polufinalu.

Ti ćeš nastupiti peta u drugom polufinalu između par balada. Da li misliš da ti to može doneti veću pažnju glasača?

- Nisam sigurna da li je nastupati peti dobra ili loša stvar. Ja se samo nadam da ću imati nastup koji će ostati u mislima gledalaca dok dođe vreme za glasanje.

OGAE Srbija ti se zahvaljuje i želi puno sreće u Beču!

- Hvala puno. Takođe, puno sreće Bojani Stamenov. Ako vam se dopada moja pesma posetite našu Fejsbuk stranicu kao i zvaničnu evrovizijsku stranicu naše nacionalne televizije.