Måns Zelmerlöw (Foto: Stina Stjernkvist / SVT)
Måns Zelmerlöw (Foto: Stina Stjernkvist / SVT)

Promenjen zvanični spot Švedske

Nakon što je utvrđeno da spot za pesmu Heroes, švedskog predstavnika Monsa Selmerleva, sadrži delove koji na određen način mogu da povrede autorska prava, taj spot je povučen sa zvaničnog sajta Pesme Evrovizije, kao i sa zvaničnog kanala takmičenja na sajtu YouTube.

Problem sa autorskim pravima pravi animirana figura, koja je uslovno rečeno, nastupala sa Monsom tokom Melodifestivalena. Smatra se da izgled figure može da povredi autorska prava. Međutim, autori scenskog nastupa ne odustaju od prvobitne zamisli, pa će animacija biti deo nastupa, ali u izmenjenom obliku.

Krister Bjorkman, šef švedske delegacije, misli da ova promena ne mora da se smatra lošom. Kaže da se radi na novom video materijalu, a do tada će se na evrovizijskom sajtu nalaziti tzv. lyrics video (video sa stihovima). „Ovo zahteva dodatan posao, što je dosadno. Međutim, pošto se dogodilo, vidim mogućnost da poboljšamo nastup za takmičenje u maju“, kaže Krister Bjorkman.

Mons Selmerlev se, povodom promene nastupa, oseća smireno i samouvereno. Kaže da će animirani lik dobiti novu odeću, zato što je proleće, pa ne može da bude obučen isto kao u februaru.

Pogledajte snimak sa spornim delovima, ali i novi zvanični spot predstavnika Švedske:

Izvor