Foto: ORF/Thomas Ramstorfer
Foto: ORF/Thomas Ramstorfer

Određen redosled nastupanja: Srbija peva 8. u finalu

Organizatori Pesme Evrovizije, austrijski ORF i Evropska radiodifuzna unija (EBU), neposredno posle večerašnjeg drugog polufinala, objavili su redosled nastupanja u finalu, koje je na programu u subotu, 23. maja od 21h. Redosled su odobrili izvršni supervizor Pesme Evrovizije, Jon Ola Sand i predsedavajući Referentne grupe, Frank-Diter Frajling.

Ono što je nama najbitnije, to je da će Srbija nastupiti pod brojem 8 u velikom finalu.

Pauza za reklame je predviđena nakon 14. pesme, tj. posle nastupa Austrije, s tim da su moguće izmene.

REDOSLED NASTUPA
1.SlovenijaSlovenija
2.FrancuskaFrancuska
3.IzraelIzrael
4.EstonijaEstonija
5.Ujedinjeno KraljevstvoUjedinjeno Kraljevstvo
6.JermenijaJermenija
7.LitvanijaLitvanija
8.SrbijaSrbija
9.NorveškaNorveška
10.ŠvedskaŠvedska
11.KiparKipar
12.AustralijaAustralija
13.BelgijaBelgija
14.AustrijaAustrija
15.Grčka
Grčka
16.Crna GoraCrna Gora
17.NemačkaNemačka
18.PoljskaPoljska
19.LetonijaLetonija
20.RumunijaRumunija
21.ŠpanijaŠpanija
22.MađarskaMađarska
23.GruzijaGruzija
24.AzerbejdžanAzerbejdžan
25.RusijaRusija
26.AlbanijaAlbanija
27.ItalijaItalija

Budite uz Srbiju i Bojanu Stamenov u finalu – glasajte za broj 8!

Izvor
  • eurovision.tv

4 komentara

  1. yappy

    ja sam već nekako sastavio svoj spisak za glasanje, ako me možda neki efekat ili kik malo ne promeni trebalo bi da bude ovako:
    Slovenija – 10 glasova
    Izrael – 12
    Estonija – 7
    Švedska – 11
    Kipar – 2
    Belgija – 5
    Grčka – 1
    Ruminija – 8
    Španija – 9
    Azarbejdžan – 3
    Rusija – 6
    Albanija – 4
    Italija 13 glasova…
    Tipujem na pobedu Italije… zabavno i lepo Evrovizijsko veče svima… Srećno Bojani!!! – ponosan na nju…

  2. armagedon321

    Ako ce mo realno Srbija ce pobediti.Svedska nece pobediti zato sto je pobedila pre samo 2 godine.Italija nece pobediti jer je zadnja nastupa u finalu.Rusija nece pobediti iz politickih razloga.Australija nema dovoljno dobru pesmu za pobedu.Estonija je pored Srbije najveci favorit i oko ove dve zemlje ce se po meni i voditi borba,ali iz prvog polufinala publika je vise bila odusevljena Srbijom nego Estonijom.

  3. Jedno ime

    Pobedice Izrel i ako mi se ni malo ne dopadaju.Imaju te wow efekte i koketiranje sa orjentalnom muzikom kako bi se priblizili tim spojem i zemljama koje vole taj melos.
    Monitoring im je jak, a lobi jos vise.
    Dugo nisu pobedjivali, a novac im nikada nije ni bio problem.
    U poslednjih nekoliko godina velike ekonomske krize pobedjuju zemlje koje su ekonomski jake.
    Dobro ce se plasirati i Australija, Rusija, Svedska (nije mi se dopala, ali tu je taj neodoljivi mladic lepog osmeha, neobican nastup, pozitivna poruka u pesmi)…
    Mislim da ce lista izgledati ovako:
    1.Izrel
    2.Svedska
    3.Rusija
    4.Australija
    5.Italija
    6.Spanija
    7.Montenegro
    8.Estonija
    9.Azerbejdzan
    10.Srbija
    11.Albanija
    12.Norveska
    13.Latvija
    14.Gruzija
    15.Grcka
    16.Slovenija
    17.Rumunija
    18.Belgija
    19.Austrija
    20.Litvanija
    21.Poljska
    22.Francuska
    23.Madjarska
    24.Nemacka
    25.Armenija
    26.Kipar
    27.Velika Britanija

    Mislim da je ove godine konkurencija izuzetno jaka i da ce takmicenje biti jako upecatljivo.
    Ah da, politika ce i ove godine umesati svoje prste.

  4. Pera

    Sto se tice Srbije plasio sam se da nam ne uvale da otvorimo takmicenje i kada sam video broj 8 bio sam srecan.
    Kada se pogleda zreb najvise su osteceni Slovenija, Francuska nikada pobednik nije bio pod rednim broj 2, Izrael jer im ovaj redosled bas ne daje neke sanse za visok plasman. Interesatno da su Estoniju koja ima dobru pesmu stavili vec kao 4 tu po redosledu i dosada je jedino Turska 2003 uspeal da pobedi sa te pozicije.
    Los zreb za UK jer ce biti pojedeni izmedju Estonije i voklano jakih Jermena .
    Sto se tice Srbije nije los zreb mada je problem sto je vesela pesmica pre nas pesma Litvanija a i oni idu na pridobijanje glasova gay populacije onim gay poljubcem pratecih vokala.
    Sveskoj su namestil dobar zreb izmedju dve sporije pesme Norveske i Kipa, mada mogu da budu pojedeni od Norveske i Kipra jer po meni te dve zemlje imaju bolje pesme nego sto je pesma Svedske.
    Interesatno da kada je EBU prepustio zreb producentima a ne da izvodjaci izvlace kuglice sa redosledom nastupa, da su pricali da ce da vode racuna da ne budu 2 brze pesme jedna za drugom ili dve spore, da ne budu pevacice jedna za drugom nego miskovano koliko je moguce jer uvek ima 2 puta vise pevacica, a evo dobismo da 10 do 14 pesme sve pesme izvode muskarci.
    Belgija je po meni opasan favorti za pobedu iz senke, i dobili su dobar zreb 13 ti po redu , mozda baksuzan broj ali oni su pobedili pod tim brojem jedini put 1986, videceo da li ce ih to sto pre njih peva Australjia koju forisiraju EBU ostetti i oteti im poena jer su pesme u brzem ritmu.
    Grcka nema dobar zreb jer za nima ide Crna Gora koja ima upecatljivu pesmu od njihvoe.
    Dobar zreb za Madjarsku izmedju Spanije i Gruzije .
    Azerbejdzan je dobio dobar zreb 24 od 27 , imaju dobru pesmu i uz glasove ex sssr sem jermenije i glasove turske dijaspore mogu da budu potajni favoriti i da pobede kao 2011.
    Rusija dobar zreba i cudi me da su producetni i EBU ih stavili da pevaju pri samo kraju, mozda jedino ako misle da ce se publika smoriti od silnih balada dok ne dodju do njihovog nastupa, jer su sve brze pesme u prvoj polovini tj od 1 do 13
    Albanija iako peva tek 26 ima los zreb jer ce ih pojesti Rusija koja nastupa pre njih i Italija koja nastupa posle njih.
    Italija sjajan zreb za veliki favorite, samo je pitanje da li ce Italiaj proci ko UK prosle godine koja je dobila da peva prosle godine poslednja kao 26 a bila jedan od favorita za pobedu a na kraju tek 17 ti ako se secam , i da li ce pop operska pesma Italije proci kako pesma Francuske 2011 koji su te godine bili favoriti a zavrsili tek kao 15 ti.
    Ne bi voleo da pobedi Svedska jer pesma bez onih vizuelnih efekata ne bi ni bila nesto primecena i zapamcena. Misliim da i Rusija nema sanse za pobedu, tj da tv gledaoci a narocio ziri na zapadu nece dati mnogo poena miroljubivoj pesmi iz Rusije , setimo se prosle godine kada su im skresali mnogo poena pa cak ni u baltkcim drzavam nisu dobile 12 ili 10 tke ko nekada, jer su kod publike tj disjapore bli medju prvima a kod zirija na dnu, interesatno je bilo glasanje Crne Gore prosle godine za Rusiji kod publke prve u televotinu a kod zirija 20 i neke i na kraju 0 poena iz CG.
    Imam utisak da ce Svedskoj i Australiji poene napumati ziri a ne tv gledaoci koji daju 50 % glasova, pumpanje poena nekim zemaljama smo imali 2011 primer Italije i 2012 primer Svedske jeste pesma bila dobra ali me nik one moze ubedit da njeno izvodjenje pesme u finalu za ziri kada je progutala vestacki sneg, zastala sa pevanjem je zasluzila da pesma dobije skoro duplo vise glasova od Zeljka, predstavnice Albanije,Spanije, Italije a da su babuske tek bile 11 te kod zirija a bil su glavni konkuretn Svedjanima. Kod televotinga Loreen je imala samo 11 poena vise od babuski.
    Mislim da sanse za pobedu vise od Svedske i Rusije, imaju Italija, Azerbedjzan da budu iznenadjenej kao 2011, a da pobedu ovim 4 drzavama mogu da poremete Estonija, Srbija, Belgija , Norveska i Australija koju forisrajau neki iz EBU , i nemojte se iznenaditi ako Kipar bude u TOP 10 tj na nekoj poziciji od 6 do 10 mesta u finalu, iako im niko nije davao neke sanse ni u polufinalu. Isti autor je radio pesmu za Kipar 2004 i setite se kako je prosla slicna pesma ali u zenskoj izvodjenju mlade Lise , bili su 5 ti i to je najbolji plasman Kipra uz jos 2 5 ta mesta 1982 i 1997.