IMG_2738

Večeras žiri ocenjuje pesme iz prvog polufinala

U 21 čas počinje II generalna proba prvog polufinala, tkz. žiri finale, na kome će stručni žiri u zemljama učesnicama prvog polufinala, ali i iz Austrije, Australije, Španije i Francuske, ocenjivati takmičare. Glasovi žirija činiće polovinu glasova, a drugu polovinu daće pubika, koja će sutra uz direktan prenos izabrati svoje favorite.

U međuvremenu, danas od 15 časova održana je prva generalna proba, koja je bila otvorena za javnost, ali i za akreditovane novinare, koji su mogli videti kako će prvi u nizu od tri šoua izgledati.

Polufinale će otvoriti prošlogodišnja pobednica Končita Vurst, koja će se i nekoliko puta obratiti publici iz „green room-a“, razgovarajući sa učesnicima, između ostalog i sa našom Bojanom. Polufinale će početi defileom učesnika, koji će se na početku zajedno naći na sceni.

Opšti utisak današnje probe je da su ubedljivo najveći aplauz nakon završenog nastupa dobili upravo naša Bojana, zatim Rusija i Belgija. Nadamo se da će sutra tako i biti kada budu saopštavani finalisti.

Pogledajte fotografije sa današnje probe:

2 komentara

  1. Duskoo

    u mojoj osnovnoj skoli sam zalepio plakate da svi budu uz Bojanu 19. maja, valjda ce tako i biti! :)

    • Luka

      Tako i treba. Mene je mrzelo da polepim po mojoj skoli, al svakako od septembra pocinjem da pricam svima u osnovnoj skoli o evroviziji tkd msm ds već cela skola zna