Highway (Foto: RTCG)
Highway (Foto: RTCG)

Highway: Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe

Na ovogodišnjoj Evroviziji boje Crne Gore braniće grupa Highway koja će u Stokholmu izvesti pesmu The Real Thing (Prava stvar). Inače grupu Highway čine Petar Tošić,  Marko Pešić, Luka Vojvodić i Bojan Jovović, a grupa je postala poznata široj javnosti učestvovanjem na regionalnom X faktoru gde su zauzeli 4. mesto, koje je možda i presudilo da ih RTCG pozove da baš oni budu predstavnici Crne Gore 2016. godine.

Mi vam danas donosimo kratak razgovor gde su Marko i Luka odgovarali na naša pitanja u ime grupe Highway, a šta su rekli za naš portal, pročitajte u nastavku!

Pozdrav društvo, prvo da vam čestitam, jer je velika čast predstavljati svoju zemlju na ovako velikom takmičenju. Kako bi ste se predstavili našim čitaocima i kako je došlo do toga da baš vi predstavljate Crnu Goru?

- RTCG svake godine bira predstavnika na način što komisija kuće odredi ko će predstavljati Crnu Goru na Evrosongu. Tako je bilo i ove godine kada je posebna komisija RTCG odredila da grupa Highway nakon uspjeha u emisiji X factor, predstavlja našu zemlju u Švedskoj.

Široj javnosti ste postali poznati nakon učešća u regionalnom X faktoru Da li mislite da vam to može pomoći na samom takmičenju?

- Imajući u vidu činjenicu da mi nismo jedini koji kao učesnici X faktora predstavljamo svoju zemlju očigledno da je učešće u ovom šouu i te kako značajno za promociju izvođača, pa tako i za nas. Upravo učešće u X faktoru učinilo nas je poznatim, a uz naše pjesme dovelo do toga da smo nekoliko sedmica bili na čelu regionalne Top liste MTV, vjerujem da cemo i sa „The Real Thing“ stići na čelo liste.

highway
Highway (Foto: RTCG)

Ovogodišnja crnogorska pesma je, mogu slobodno da kažem, malo drugačija od ostalih pesama koje ćemo čuti u Stokholmu. Kako biste je vi opisali i šta biste mogli reći o njoj?

- To je pjesma koja karakteriše naš muzički stil i mi nismo htjeli pobjeći od njega zarad jeftinih poena. To smo mi pa kome se sviđamo sviđamo  a kome ne sviđamo možemo reći da smo poslali kvalitetnu kompoziciju. Sve je stvar ukusa.

Da li možda možemo očekivati neke nove verzije vaše pesme, možda verziju na maternjem jeziku?

- Za sada ne planiramo da uradimo stvar na maternjem jeziku. Muzički je stvar urađena da se može samo pjevati na engleskom i ostajemo pri tome. Jedino što smo uradili novo, to je remiks koji se već pojavio.

Crna Gora već dve godine za redom se nalazi u samoj završnici ovog takmičenja. Da li mislite da možete i vi da nastavite ovaj niz dobrih rezultata i koliko vam je bitan sam plasman na Evrosongu?

- Nama je cilj da se domognemo finala. Na Evrosongu je to teško pretpostaviti, ali vidjećemo. Čim se takmičite znači da vam je plasman bitan. Ipak u prvom planu je da na najbolji moguci način predstavimo svoju zemlju, a za ostalo neka odluče oni koji gledaju i slušaju…

Da li su počele pripreme za sam nastup u Stokholmu, i ako možete da nam otkrijete šta bi smo mogli da očekujemo od vašeg nastupa na sceni? 

- Naravno da već uveliko radimo. Naš scenski nastup priprema reditelj iz Beograda, Igor Basorović. Želimo da nastupom prenesemo energiju pjesme i znamo da neće biti lako, ali daćemo sve od sebe.

Da li postoji mala trema od nastupa kada znate da ćete pevati pred oko 15 000 gledalaca u dvorani, ali i milionima ljudi širom Evrope i sveta, koji će vaš nastup posmatrati putem televizijskog prenosa?

- Pa i u X faktoru smo bili svjesni da nas gleda cijeli region. Postoji ta pozitivna trema, možda više zbog plasmana nego zbog publike. Mi radimo ono što volimo, a ona tu nema treme već samo zadovoljstvo.

Da li ste čuli ostale pesme sa takmičenja i da li vam se možda neka svidela i izdvojila kao favorit?

- Preslušali smo sve pjesme, teško je nekoga izdvojiti, ali ako baš treba, eto neka budu predstavnici Malte, Rusije i Srbije…

Za sam kraj šta bi ste poručili fanovima Evrovizije iz Srbije, ali i regiona?

- Samo jednu stvar…. Volite se ljudi!!!! To je The real thing!!!!

Zahvaljujemo se grupi što je izdvojila svoje vreme i govorila za naš sajt i želimo joj puno uspeha u maju u Švedskoj.

Inače, Crna Gora će nastupiti u prvom polufinalu 10. maja, gde će tražiti svoj put do finala. Mada im kladionice ne daju velike šanse za prolazak, ostaje nam da vidimo da li će ih ovi momci ipak možda demantovati i zapevati u finalu 14. maja.

3 komentara

  1. Uroš

    Kada će OGAE klubovi davati svoje glasove?