MarinkoMadzgalj

Preminuo Marinko Madžgalj

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 38. godini, saopštilo je pozorište „Atelje 212″.

Marinko Madžgalj je rođen 1978. u Kotoru. Diplomirao je glumu u klasi prof. Gordane Marković na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2012. godine je stalni član pozorišta „Atelje 212″, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „“Vuk Karadžić“…. Popularnost je stekao u serijama „Crni Gruja“ i „Ranjeni orao“. Glumio je i u serijama „Greh njene majke“, „Moj rođak sa sela“, „Lisice“ i drugim.

Marinko na Beoviziji 2006.

Marinko na Beoviziji 2006.

Imao je zapaženu ulogu u filmovima „Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi“ i „Crni Gruja i kamen mudrosti“. U Ateljeu 212 nastupao je u predstavama „Sedam i po“, „Zbogom SFRJ“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Avgust u okrugu Osejdž“, „Kazimir i Karolina“. U JDP-u glumio je u „Hamletu“ i „Šinama“. Nastupao je i u „Hasanaginici“ u Narodnom pozorištu i u „Doručku kod Tifanija“ u Madlenijanumu.

Bio je i član grupe „Flamingosi“ sa kojom je osvojio prvo mesto na Beoviziji 2006. godine sa hit pesmom „Ludi letnji ples“. Kako prenose mediji, glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo. Bivši je suprug naše poznate glumice Dubravke Mijatović. Zajedno imaju ćerku Saru.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeno, a u Ateljeu 212 večeras će mu biti odata pošta minutom ćutanja.

Izvor
  • RTS

Jedan komentar

  1. Evropljanin

    Neka mu je laka zemlja. R.I.P. :(