Foto: RTS
Foto: RTS

Sanja ispraćena na Pesmu Evrovizije

Danas je u holu Radio-televizije Srbije održana konferencija za medije povodom odlaska srpske evrovizijske delegacije u Stokholm. Naša predstavnica, Sanja Vučić ZAA, nastupiće na najvećem evropskom muzičkom takmičenju zajedno sa pratećim vokalima Lenom Kuzmanović, Dunjom Vujadinović, Jelenom Đurić i Ivom Pletikosić, uz plesni pokret baletskog igrača Miloša Isailovića. Nekim članovima ove ekipe ovo neće biti prvo evrovizijsko iskustvo, s obzirom da je Lena pratila Kneza prošle godine u Beču, Dunja je pratila Moje 3 u Malmeu i Kneza, a Jelena je bila prateći vokal Jeleni Tomašević 2008. i grupi Moje 3. Reditelj nastupa na kome je ova ekipa radila gotovo mesec i po dana je Marko Novaković, koji več ima evrovizijskog iskustva, pošto je režirao nastupe  Željka Joksimovića (2012), Sergeja Ćetkovića (2014) i Nenada Kneževića Kneza (2015), dok je za koreografiju bila zadužena Staša Stanković iz plesnog studija „Dance Factory“. Naš tim će na sceni nositi kostime modne kuće „Morfium Couture“ iz Beograda.

Sanja sa srpskom zastavom

Sanja sa srpskom zastavom

Duška Vučinić, šef službe za odnose s javnošću i korporativni imidž RTS-a, istakla je da je Evropa zavolela srpsku pesmu i Sanju, što se jasno vidi prema komentarima tokom promotivne turneje koju je Sanja imala u prethodnih mesec dana, kada je posetila evrovizijske koncerte u Rigi, Amsterdamu, Tel Avivu i na Malti, te se zahvalila medijima na velikoj podršci koju pružaju srpskoj predstavnici. Dragan Ilić, šef delegacije, rekao je da do sada nije upoznao muzičku ličnost poput Sanje i izrazio uverenje da njeno vreme tek dolazi. Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica zabavne redakcije RTS-a, zamolila je novinare da budu blagi prema Sanji, istakavši da RTS ove godine samostalno ulaže i ispraća našeg predstavnika, i da je delegacija malobrojna ali, nadajmo se, efikasna.

Sanja je pred novinarima najpre izvela „Crazy in Love“ od Bijonse i „Valerie“ Ejmi Vajnhaus, a potom i svoju pesmu „Goodbye (Shelter)“. Iznenađenje su joj priredili predstavnici Bosne i Hercegovine, Deen, Dalal i Jala, koji su došli da pruže podršku Sanji, uz obećanje da će druženje nastaviti i tokom evrovizijskih nedelja u Stokholmu.

Pogledajte Sanju i bek vokale kako izvode srpsku evrovizijsku pesmu

Konferenciji je prisustvovala i naša prošlogodišnja predstavnica, Bojana Stamenov, koja je Sanji predala „krunu“ koju će ona nositi, ne samo tokom dve nedelje u Stokholmu, nego i narednih godinu dana, kao na izboru za mis, i uručila joj srpsku zastavu, rekavši da dobrim vokalima ne treba sreća, jer sreća prati hrabre, a ona je hrabra i na kraju joj poželela srećan put i ostavila da uživa u svom trenutku slave.

Poslušajte Sanjino izvođenje pesama „Crazy In Love“ i „Valerie“, a vidite i šta je Bojana Stamenov poručila Sanji!

Srpska delegacija sa puno optimizma putuje 3. maja za Stokholm, a već 4. maja ih očekuje prva tonska proba u Globen areni. Srbija će nastupiti pod rednim brojem 6 u drugom polufinalu, 12. maja.

Foto: Vladimir Jovanović i Ivan Simonović / OGAE Srbija
Video: Miloš Savić / OGAE Srbija

7 komentara

  1. sanja

    Sanja odlično peva, ali njena gestikulacija, mimika, igranje izaziva odbojnost, bar kod svih u mom okruženju. Ovde je Sanja lepo našminkana i malo manje je imala „pokreta strujnih udara“ nego kad se prvi put pretstavljala. Moj savet: potrudite se da bude malo više „ženstvenvenosti“ u izvodjenju, garderobi i šminkanju. Izazvaće veće simpatije kod ljudi nego tim sto će se šminkati kao Amy Winehouse i zračiti „arogancijom“ i prepotentnošću. Ovako…… mi se trudimo da je ne gledamo, iako je lepa, već samo slušamo. Srećno!

    • darko

      Sanja odlican komentar, zaista izaziva odbojnost tom svojom gestikulacijom kod izvodjenja pesme. Zar ne postoji niko da je posavetuje da to ne radi? Mislim da bi bilo mnogo bolje kad bi uskladila tu svoju mimiku da je bar malo normalnija,
      pozz

  2. Uroš

    Na Vašem Instagram profilu je objavljena slika sa Sanjinim promotivnim CD-om. Da li ce ove godine biti organizovana nagradna igra za osvajanje CD-a?