Foto: ORF/Milenko Badzic
Foto: ORF/Milenko Badzic

Pesma Evrovizije 2016: Blog uživo (2. polufinale)

Večeras se održava drugo polufinale 61. Pesme Evrovizije. Na sceni Globen arene svoje nastupe predstaviće 18 zemalja, uključujući i Srbiju. Predstavnica Srbije, Sanja Vučić ZAA nastupiće pod rednim brojem 6 sa pesmom Ivane Peters „Goodbye (Shelter)“. Ekipa evropesma.org će vas uživo izveštavati iz pres centra u Stokholmu. Osim zemalja učesnica, večeras pravo glasa imaju i Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemačka. Budite uz nas i ako ste u dijaspori, pratite nas i glasajte za Srbiju na broj telefona koji će biti prikazan na kanalu emitera u zemlji u kojoj se trenutno nalazite.

Voditelji šoua su Petra Mede i Mons Selmerlev. Budite sa nama tokom večeri i navijajte za Srbiju!

Polufinale možete da gledate na Prvom i Satelitskom programu RTS-a, kao i putem zvaničnog YouTube kanala!

Prenos drugog polufinala Pesme Evrovizije u realnom vremenu

Ovo je blog uživo, koji će se automatski ažurirati, tako što će se najnovije poruke same pojavljivati na vrhu. Stoga, nije potrebno da ponovo učitavate stranicu, kako biste videli najnovije komentare.
00:20
Miloš Savić

Naša Sanja će nastupiti u 2. polovini finala! Hovi iz Izraela nastupa u 1. polovini, predstavnik Poljske je izvukao 1. polovinu, a Letonac Justs 2. Dakle, petoro večerašnjih takmičara nastupiće u prvoj, a drugih petoro u dugoj polovini.

Konačan redosled odrediće producenti šoua tako da on bude što zanimljiviji gledaocima uzimajući u obzir pre svega žanr pesme.

Hvala vam što ste bili uz evropesma.org večeras. Zbog velike posete našem sajtu i forumu, pristup je bio otežan, ali nadamo se da ste zadovoljni ishodom i da sa nestrpljenjem čekate subotu kada će se još jednom zavijoriti zastava Srbije i čuti „Goodbye (Shelter)“!

23:58
Miloš Savić

Fotografije sa konferencije za medije koja je u toku. (Foto: Nenad Pribak / OGAE Srbija)

Belgija će nastupiti u 1. polovini finala, Gruzija u 2, Ukrajina takođe u 2, a Bugarska i Australija u 1. polovini, dok ćemo Litvaniju gledati u 2. polovini. Uskoro vam javljamo šta su izvukle ostale zemlje!

Sanja_konferencija_finalista1

Sanja_i_Hovi_konferencija_finalista

23:39
Miloš Savić

Srbija je prošla u veliko finale Pesme Evrovizije! Pored Srbije, u finale su se plasirale i Letonija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Poljska, Izrael, Litvanija i Belgija.

Trenutno je u toku konferencija za medije na kojoj ćemo saznati u kojoj polovini finala će nastupiti večerašnji finalisti.

FinalistiESC2016_pf2

22:41
Denis Milović
Ukoliko živite u nekoj od ovih zemalja evo kako možete glasati za Srbiju:
Iz Danske pošaljite SMS: 06 na 1212
Iz Belorusije: Telefon: 8 810 101 03 06 / SMS: 06 na 2880
Iz Makedonije: Telefon: 1491 06 / SMS: 06 na 149101
22:35
Denis Milović

Rekapitulacija svih pesama pre otvaranja linija za glasanje.

Ukoliko živite u Sloveniji ovako možete glasati za Srbiju:

Fiksni telefon: 090 5008 06
Mobilni: *370*06#

Iz Izraela putem SMS-a: Pošaljete 06 na 7070

22:29
Denis Milović

17. Sledi Albanija. Eneda Tarifa je dobar vokal, ali pesma i izvođenje uživo ne oduševljavaju.

18. Fank iz Belgije u izvedbi Laure Tesoro je pravo osveženje pred pauzu i revijalni deo programa. Clap your hands začulo se u pres centru i sada svi tapšu. To su bili svi nastupi takmičarskih kompozicija.

22:22
Denis Milović

15. Norveška nije puno toga napravili oko svoje evrovizijske priče, ali imaju pesmu kojom mogu daleko da doguraju, zove se . Sve je svedeno na minimum, ali i dalje impresivno.

16. Gruzija izgleda dobro na sceni, van evrovizijskih tokova, ali nemojmo da se zavaramo da je u pitanju nešto nekvalitetno. Može da „iznenadi“ !

22:14
Denis Milović

11. Slovenka Manuela nastupila je posle Dami Im. Popunili su prostor između dva favorita Australije i Bugarske. Akrobata je imao interesantnu tačku, ali sumnjam da pomaže ovoj pesmi mnogo.

12. Svi su na nogama u Globenu, neverovatno dobro prihvaćena pesma „If love was a crime“ koju izvodi Poli Genova. Bojim se da će mnogi biti razočarani ukoliko lošije prođe. Poli je poznata evrovizijskoj javnosti još od 2011. godine kada je nastupila na Pesmi Evrovizije sa pesmom „Na inat“, takođe bila je prošlogodišnji domaćin takmičenja za Dečiju Pesmu Evrovizije. Ovo je stvarno bilo osveženje.

13. Danski pop bend Lighthouse X nastupio je sa skromnom pesmom „Soldiers of love“ i nastupom koji ne zahteva posebnu vežbu

14. Ukrajina je sledeća. Ono o čemu smo pisali ranije ponavlja se. Sjajna Džamala sa vrhunskim vokalom pokazala je prisutnima kako se vlada scenom samouvereno. Još jedan siguran finalista reklo bi se. Ukrajina je u krugu zemalja čija je pesma u ovom drugom polufinalu najbolje prihvaćena, zajedno sa Australijom i Izraelom.

21:59
Miloš Savić

Večeras za Srbiju možete da glasate iz 20 zemalja. Ako živite u inostranstvu, pogledajte spisak kanala na kojima možete da pratite prenos i na kojima ćete u predviđeno vreme, nakon izvođenja svih pesama, moći da vidite brojeve telefona za glasanje. Broj za koji treba da glasate je broj 6!

Serbia_ESC2016_2sf_channels

21:59
Denis Milović

6. Nastup Sanje Vučić je delovao impresivno, koreografija do vrhunca uvežbana. Srećno Sanja !

7. Irska –  Još jedna pesma koja nije ostala zapažena kod prisutnih u pres centru. Nikijev „Sunlight“ zvuči zaista mlako

8. Kaliopi je demonstrirala kako se jedna slabija pesma podiže moćnim vokalom. Makedoniju smatraju sigurnim finalistom.

9. Litvanija – Doni Montel otpevao je pesmu klupskog prizvuka „Waiting for this night“. Deluje dobro na TVu uz dobre kadrove. Siguran nastup Donija, što ne iznenađuje jer ima iskustva iza sebe.

10. Australija – Do sada Hovi kao najbolje prihvaćen nastup kod prisutnih, a od sada Dami Im dobija ovu titulu. Iako mnogo Australijskih novinara i fanova, pres centrom je odjeknuo gromoglasni aplauz za vokalno dobru interpretaciju Dami im.

21:33
Denis Milović

Beloruski predstavnik je nastupio 5. po redu. Glasine da će nastupati potpuno nag su netačne jer to nije u skladu sa pravilima takmičenja. Iskadriran nastup izgleda dobro, sam nastup gledajući iz arene ne izgleda interesantno.

21:31
Denis Milović

Švajcarska predstavnica Rajka nije uspela da osvoji srca prisutnih novinara i fanova sa svojom pesmom „Last of our kind“, što nije slučaj sa predstavnikom Izraela koji je nagrađen gromoglasnim aplauzom. Hovi je svoju pesmu izneo na fantastičan način i ovo je do sada najbolje prihvaćena kompozicija prisutnih ! Pesma „Made of stars“ može se smatrati sigurnim finalistom sa ove tačke gledišta.

21:19
Denis Milović

15. Norveška nije puno toga napravili oko svoje evrovizijske priče, ali imaju pesmu kojom mogu daleko da doguraju, zove se . Sve je svedeno na minimum, ali i dalje impresivno.

16. Gruzija izgleda dobro na sceni, van evrovizijskih tokova, ali nemojmo da se zavaramo da je u pitanju nešto nekvalitetno. Može da „iznenadi“ !

21:06
Denis Milović

Otvaranje 2. polufinale počelo je mjuziklom u kojem su glavni akteri Petra i Mons, naši večerašnji domaćini. Ovim mjuziklom pokušaće da nam objasne šta je zapravo Pesma Evrovizije. Spajanje nacija i poštovanje multikulturalnosti.

20:46
Denis Milović

Veliki pozdrav za sve naše posetioce iz pres centra Pesme Evrovizije u Stokholmu! Večeras navijamo za Sanju, navijamo za Srbiju! Uživajte u programu koji nas očekuje!

Jedan komentar

  1. lazar

    bugarska najgora