bql

BQL: Molitva je naša omiljena evrovizijska pesma

Iako smo još uvek u 2016, nacionalni izbori za Evroviziju 2017 su u punom jeku.

Slovenija je jedna u nizu zemalja koja je već odabrala učesnike nacionalnog izbora, poznate EMA-e. Kao što već znate ove godine biće održana dva polufinala sa po osam izvođača, a isto toliko će nastupiti i u finalu zakazanom za 24. februar.

BQL je dvojac koji čine braća Rok i Anej, i baš sa njima smo malo popričali i sada vam prenosimo utiske.

Rok, Anej, vi ste trenutno jedan od najpopularnijih izvođača u Sloveniji. Da li mislite da će vam to biti od velike pomoći na EMI?

- Na ovoj EMA-i, ima dosta popularnih pevača i „velikih imena“, tako da mislimo da je naša privremena popularnost ne pravi značajnu razliku u odnosu na njih.
Mislimo da će ovaj put biti jako važno kakvu pesmu imate i biti malo drugačiji od ostalih. Možemo očekivati bilo šta od svakoga, pa hajde da se iznenadimo. :)

Vašu pesmu je napisao Raay koji ima evrovizijskog iskustva. Kako je bilo sarađivati sa njim?

- Raditi sa njim je „san“ svakog slovenačkog pevača/autora. Jasno je da je postao jedan od najboljih, ako ne i najbolji producent u Sloveniji. Gotovo sve što izađe iz njegove radionice postaje hit ovde i baš zato mu mi verujemo. Volimo da radimo sa njim i radujemo se budućem radu što duže budemo mogli. Ako bismo morali opisati Raaya u 3 reči rekli bismo: profesionalan, duhovit, pouzdan.

bql1Možete li nam reći nešto o vašoj pesmi?

- Ova pesma je malo drugačija od našeg prvog hita. Da ne otkrivamo previše, ali možemo još reći da je bržeg ritma i puna dobrih vibracija. :)

Svi govore kako će ovo biti jedna od najjačih EMA. Koga vi smatrate najvećom konkurencijom?

- Svaki od učesnika na EMA-i je potencijalni pobednik i sledeći predstavnik Slovenije na Evroviziji. Ipak na ovo pitanje bi mogli da odgovorimo kada čujemo sve pesme.

Vaša omiljena evrovizijska pesma?

- Nemoj pogrešno da nas shvatiš, zato što si iz Srbije, ali naša omiljena pesma je Molitva. Marijin raspon glasa, emocije, to je nešto neverovatno. Još se sećamo onog lepog osećaja kada je Marija pobedila 2007.

I za kraj, momci, da li bi bili ljubazni da našim čitaocima otkrijete nešto interesantno o vama? Možda nešto šta ne zna baš svako.

 – Ima toliko toga što bi rekli. Teško da bi bilo mesta da sve napišemo, ali evo par interesantnih detalja o nama.
Već znate da smo mi braća, a živimo u malom gradu Prevalje, koji se nalazi na severu Slovenije i stvarno volimo da provodimo vreme zajedno.

Anej je vrlo miran i stidljiv, dok sam ja onaj koji stalno priča i ne može da bude miran.  Smešno je što imamo totalno drugačiji ukus za muziku, ali kada treba da radimo na našim pesmama, radimo bez ikakvog problema. :)

Takođe, imamo dosta hobija. Ja volim da kuvam i eksperimentišem u kuhinji, dok Anej voli da igra igrici i provodi slobodno vreme sa svojim društvom.

Rok, Anej, hvala puno na odvojenom vremenu! Sve najbolje na EMA-i i u novoj godini!

- Nema na čemu! Bilo nam je zadovoljstvo! Sve najbolje i tebi i svim vašim čitaocima!