ESC2017_logo

Srbija otvara drugo polufinale Pesme Evrovizije

Ukrajinski javni servis, UA:PBC, koji je domaćin ovogodišnje Pesme Evrovizije, objavio je danas redosled nastupa za oba polufinala 62. Pesme Evrovizije koja će se održati od 9. do 13. maja u Internacionalnom izložbenom centru u Kijevu. Nakon žreba u januaru, kojim je određeno u kojoj polovini kog polufinala će zemlje nastupiti, producentima šoua je ostavljena sloboda da pošto sve pesme budu izabrane i zvanično predate, sami naprave konačan redosled uzimajući u obzir žanr, odnosno tempo pesme, kako bi se svaka zemlja mogla istaći na najbolji način. Redosled su odobrili izvršni supervizor Pesme Evrovizije, Jan Ola Sand i predsedavajući Referentne grupe Frank-Diter Frajling. Oni su doneli odluku da predstavnica Srbije, Tijana Bogićević, otvori drugo polufinale, 9. maja, sa svojom pesmom In Too Deep.

Prvo polufinale će se održati 9, drugo polufinale 11, dok je veliko finale zakazano za 13. maj. Žrebom je ranije odlučeno da će domaćin takmičenja, Ukrajina, nastupiti pod brojem 22 u velikom finalu.

Kao što je januarskim žrebom određeno, u prvom polufinalu pored zemalja učesnica glasaće i ItalijaŠpanija i Ujedinjeno Kraljevstvo, dok će u drugom polufinalu glasati Nemačka, Ukrajina i Francuska.

1. POLUFINALE
1.ŠvedskaŠvedska
2.GruzijaGruzija
3.AustralijaAustralija
4.AlbanijaAlbanija
5.BelgijaBelgija
6.Crna GoraCrna Gora
7.FinskaFinska
8.AzerbejdžanAzerbejdžan
9.PortugalijaPortugalija
10.GrčkaGrčka
11.PoljskaPoljska
12.MoldavijaMoldavija
13.IslandIsland
14.Češka Republika
Češka Republika
15.KiparKipar
16.JermenijaJermenija
17.SlovenijaSlovenija
18.LetonijaLetonija
2. POLUFINALE
1.SrbijaSrbija
2.AustrijaAustrija
3.RusijaRusija
4.MakedonijaMakedonija
5.MaltaMalta
6.RumunijaRumunija
7.HolandijaHolandija
8.MađarskaMađarska
9.DanskaDanska
10.IrskaIrska
11.San MarinoSan Marino
12.HrvatskaHrvatska
13.NorveškaNorveška
14.ŠvajcarskaŠvajcarska
15.BelorusijaBelorusija
16.BugarskaBugarska
17.LitvanijaLitvanija
18.EstonijaEstonija
19.IzraelIzrael

Rekapitulacija prvog polufinala

Rekapitulacija drugog polufinala

FORUM: ESC 2017 – Kijev, Ukrajina: opšte, arena, grafika, scena

Izvor
  • eurovision.tv

Jedan komentar

  1. PP77

    Pozicije koje je dobia Finska i Portugal u I polufianlu sam mislio da ce dobiti Svedska i Australija a da ce polufinale otvoriti Crna Gora ili mozda nekim slucajem Svedska. Gruzija i Albanija su dobile ocajan zreb u I polovin I polufinala, Finka je dobila super poziciju mislio sam da ce nju zrtvovati i da ce biti 2 po redu . Iznenadjen sam da je Grcka dobila da peva 10 ta tj oni i Poljaci su doblli ocajan zreb , mislio sam da ce Poljska pevati na kraju . U drugoj polovini I polufinala sjajan zreb za Letoniju i Sloveniju sa ovim zrebom Letonija otima nekom mesto mozda Australji, Poljskoj ili Moldaviji.

    Sto se tice drugogo polufinala logicnije je bilo da Rumunija iili Makedonija otvore polufinale nego Srbija. Srbija, Austrija, Rusija i Makedonija su dobili ocajan zreb , mislimo sam da ce Rusija pevati druga po redu . Prognozirao samo da ce Holandija i Danska pevati na 7 i 9 pziciji, ali nisam ocekvao da ce forsirart i Irsku koja je dobila najbolji zreb da pevaju 10 ti.
    Sto se tice druge polovine II polufinala ocajan zreb opet za San Marino, Hrvatsku a sjaja zreb za Belorusiju, Litvaniju, Estoniju, Izrael.
    Sada sam zabrinut za plasman Srbije u finale da nam se ne ponovi opet 2009,2013 tj da i 2017 bude falicna, jer ovim zrebom Irska, Belorusija. Madjarska mogu da otmu nekome mesto njima kladionice nisu davale sanse, Holandiaj je dobial sjaja zreb a kladionice su im nisu naklonejne ali sam siguran i pre zreba da bi one usle u finale.
    Pre zreba sam mislio da u Ii polufinalu idu Srbija, Rusija, Makedonija,Rumunija, Holandija, Danska, Norveska, Bugarska, Estonija i Izrael sada postoji velika sansa da umesto Srbije, Makedonije i Norveska se ubace Madjarska, Belorusija i Irska jer imaju super zreb.