Balkanika_promo

Balkanika u Tel Avivu i Amsterdamu

April je mesec kada predstavnici na Pesmi Evrovizije odlaze na svoje evropske turneje, u cilju predstavljanja svojih pesama široj publici. Tako se u aprilu održavaju brojni koncerti na kojima prisustvuje veliki broj zemalja učesnica, a oni najpoznatiji održavaju se u Amsterdamu, Tel Avivu, Londonu, Madridu, Rigi…

Predstavnici Srbije na Pesmi Evrovizije u Lisabonu Sanja Ilić i Balkanika naći će se u Tel Avivu i Amsterdamu gde će publici predstaviti pesmu Nova deca, sa kojom će nastupiti u drugom polufinalu 10. maja pod rednim brojem 3.

Israel calling

Israel calling je manifestacija koja će se održati u periodu od 8. do 11. maja u Tel Avivu. Glavni koncert planiran je 10. aprila na Rabin trgu u Tel Avivu, sa početkom u 20 časova. Za sada je svoje učešće potvrdilo 26 zemalja učesnica Pesme Evrovizije 2018.

Nakon prošlogodšnjeg velikog uspeha ove manifestacije, ove godine događaj će biti u znaku 40 godina od prve pobede Izraela na Pesmi Evrovizije i čuvene pesme „A Ba Ni Bi“ u izvođenju Ize Koena.

Balkanika_Israel_calling_2018

Eurovision in Concert

Eurovision in Concert slavi ove godine svoj 10. rođendan. Ovo je najveći evrovizijski događaj pred samo takmičenje za Pesmu Evrovizije i održava se u Amsterdamu. Ove godine događaj je zakazan za 14. april, a već do sada svoje učešće je potvrdila 31 zemlja učesnica. Svake godine koncert obiljuje sa puno iznenađenja, a pojavljuju se i neki raniji predstavnici iz brojnih zemalja. Voditelji ovogodišnjeg programa su Edsilia Rombli i Kornald Mas.

Balnanika_Amsterdam

Jedan komentar

  1. Mihailo

    balkanika ima nade da vrati pesmu evrovizije u srbiju verujem u njih razbi ce sve na evrovizij