@OGAE Srbija
@OGAE Srbija

Poznati prvi finalisti Beovizije

Večeras je u studiju RTS-a u Košutnjaku održano prvo polufinale Beovizije, putem koje će Srbija odabrati svog predstanika na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu. U veliko finale, koje je na programu u nedelju, 3. marta, glasovima petočlanog stručnog žirija i publike kraj malih ekrana, plasirali su se: Aleksandra Sekulić, Saška Janks, Nataša i Una, Ivan Kurtić, Wonder Strings i Ivana Vladović, Sofija Perić.

Sofija Perić izvlači redni broj u finalu

Sofija Perić izvlači redni broj u finalu

Finalisti su potom izvlačili redne brojeve pod kojima će nastupiti u finalnoj večeri koja je na programu 3. marta. Tako će Aleksandra Sekulić nastupiti pod rednim brojem 12, Saška Janks pod rednim brojem 1, Ivan Kurtić pod rednim brojem 10, Nataša i Una pod rednim brojem 11, Wonder Strings i Ivana Vladović pod rednim brojem 5 i Sofija Perić pod rednim brojem 3.

Domaćini večeri bili su glumac Ivan Mihailović i voditeljka RTS-a Dragana Kosjerina, dok su se iz tzv. grin ruma javljale Kristina Radenković i Bojana Marković. Šou je otvoren nastupom Bojane Stamenov koja je izvela prošlogodišnju pobedničku evrovizijsku pesmu Toy.

Takmičari su nastupili sledećim redom:

  1. Funked Up – Zašto da se ne desi
  2. Aleksandra Sekulić – Tugo
  3.  Osvajači – Voda i plamen
  4. Dunja Vujadinović – 7
  5. Mr. Doo – Do 100
  6. Saška Janx – Da li čuješ moj glas?
  7. Ivan Kurtić - Bela
  8. Sofija Perić – Aritmija
  9. Snežana Berić – Ekstra Nena – Još ti čujem glas
  10. Eleonora – Samo lagano
  11. Wonder Strings i Ivana Vladović – Moja bol  
  12. Nataša i Una – Samo bez straha
Voditelji: Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović

Voditelji: Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović

Gledaoci kraj malih ekrana su mogli da glasaju slanjem SMS-a sa rednim brojem pesme na broj 5556, po ceni od 36 dinara sa PDV-om za sve mobilne mreže. Sa jednog broja telefona bilo je moguće poslati 20 glasova, a glasanje je trajalo 15 minuta. Sav prihod od SMS poruka, ide u humanitarne svrhe, za kampanju „Rak je izlečiv“. Dok su pristizali glasovi, u revijalnom delu večerašnjeg polufinala nastupili su Bojana Stamenov, Sanja Vučić i Žak Houdek koji su najpre zajedno izveli pobedničku pesmu Evrosonga 2012, Euforiju da bi nakon toga Bojana otpevala Beauty never lies, Žak My Friend a Sanja Goodbye (Shelter). Priliku da zabavi gledaoce pred proglašenje najboljih takmičara, imao je Knez, izvevši svoju evrovizijsku pesmu Adio.

Drugo polufinale je na programu sutra od 21 čas, kada ćemo saznati imena još 6 finalista. Kao i večeras, direktan prenos možete pratiti na RTS 1 i RTS Planeti.

Izvor
  • Foto: OGAE Srbija/Miloš Savić